Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Η ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή, παρά τα πρόσφατα στοιχεία

 


 (Reuters) - Η ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς παραμένει ισχυρή παρά τα μικτά σήματα από τα δεδομένα αποθεμάτων που συλλέγονται από την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA), δήλωσαν την Πέμπτη οι αμερικανικές κατασκευαστές καυσίμων.

Οι φόβοι ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει σε ύφεση οδήγησαν τις τιμές του αργού πετρελαίου χαμηλότερες καθώς..

οι υφέσεις συνήθως ακολουθούνται από περιόδους χαμηλότερης ζήτησης καυσίμων.

Η ζήτηση για βενζίνη παραμένει κάτω από τον εποχιακό μέσο όρο της πενταετίας από τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΠΕ. Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ ανέκαμψε κατά 8,5% την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση στις αρχές Ιουλίου, έδειξαν τα στοιχεία.

«Μέσω του καναλιού χονδρικής μας, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα καμία ένδειξη καταστροφής της ζήτησης... τον Ιούνιο, στην πραγματικότητα σημειώσαμε ρεκόρ πωλήσεων», είπε ο Gary Simmons, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Valero Energy Corp, σε αναλυτές στην κλήση κερδών του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας την Πέμπτη.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πούλησε 911.000 βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο, ξεπερνώντας ένα προηγούμενο ρεκόρ τον Αύγουστο του 2018.

Οι μέσοι όροι των επτά ημερών μας τώρα επιστρέφουν στο είδος του επιπέδου του Ιουνίου, με τη βενζίνη σε επίπεδα πριν από την πανδημία και το ντίζελ να συνεχίζει να κινείται πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα», είπε ο Simmons.

Τα στελέχη της PBF Energy Inc δήλωσαν επίσης σε μια κλήση κερδών την Πέμπτη ότι η ζήτηση χονδρικής παρέμεινε ισχυρή.

«Είμαστε στα ίδια επίπεδα που βρισκόμαστε τις τελευταίες 90 ημέρες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PBF, Tom Nimbley.

Οι μέσες τιμές της βενζίνης, ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, μειώθηκαν κατά 15% τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Αμερικανικής Ένωσης Αυτοκινήτων.

Τα διυλιστήρια λένε ότι ακόμη και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι να βιώσουν ύφεση, τα διυλιστήρια θα πρέπει να εξακολουθήσουν να παράγουν καύσιμα για να επανεφοδιάσουν τα αποθέματα που εξαντλήθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

"Αναπόφευκτα τα αποθέματα θα πρέπει να αναπληρωθούν από αυτά τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα... αυτό θα απαιτήσει από τα διυλιστήρια να συνεχίσουν να λειτουργούν σε υψηλά επίπεδα χρησιμοποίησης", δήλωσε ο Nimbley.

Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ θα μπορούν επίσης να πωλούν καύσιμα στη Νότια Αμερική σε ανταγωνιστικές τιμές ακόμη και αν η ζήτηση μειωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω ύφεσης, σύμφωνα με τον Simmons.

Τα αποθέματα αποστάγματος στις ΗΠΑ είναι στα 111,7 MM βαρέλια, πολύ κάτω από τον εποχιακό μέσο όρο των 10 ετών. Τον Μάιο, τα αποθέματα αποστάγματος έπεσαν κάτω από τα 105 MM, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2005.

Λόγω της πρόσφατης ανάκαμψης της ζήτησης καυσίμων αεριωθουμένων, τα διυλιστήρια των ΗΠΑ απομακρύνουν τις αποδόσεις καυσίμων από την παραγωγή βενζίνης και δίνουν προτεραιότητα στο καύσιμο τζετ και το ντίζελ εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, είπε ο Simmons.

Περισσότερο ντίζελ έλκεται επίσης στον ναυτιλιακό τομέα λόγω των ναυτιλιακών κανόνων που τέθηκαν σε ισχύ το 2020, οι οποίοι απαιτούσαν από τα πλοία να χρησιμοποιούν θαλάσσια καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο, πρόσθεσε.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου