Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ο πρόεδρος του Μεξικού λέει ότι το νέο διυλιστήριο Pemex θα φτάσει σε πλήρη δυναμικότητα το 2023

 


(Reuters) - Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε την Τετάρτη ότι ένα νέο  διυλιστήριο  που ανήκει στην κρατική Petroleos Mexicanos (Pemex) θα έχει πλήρη λειτουργική ικανότητα μέχρι το επόμενο έτος, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί..

του κλάδου λένε ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2024.

Ο Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε σε τακτική συνέντευξη Τύπου ότι το  διυλιστήριο  Olmeca κατά μήκος της ακτής του Ταμπάσκο, που πρόκειται να ανοίξει στις 2 Ιουλίου, θα περάσει από μια «δοκιμαστική περίοδο» αρκετών μηνών πριν ξεκινήσει η παραγωγή το επόμενο έτος.

Ο πρόεδρος και υπουργός Ενέργειας Rocio Nahle δήλωσε πριν από τρία χρόνια ότι το  διυλιστήριο  των 340.000 βαρελιών την ημέρα θα λειτουργούσε έως το 2023.

«Θα παράγει ήδη σε πλήρη δυναμικότητα μέχρι το επόμενο έτος», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ την Τετάρτη, απορρίπτοντας τους επικριτές και τονίζοντας ότι η χώρα θα μπορέσει να φτάσει σε αυτάρκεια και να σταματήσει τις εισαγωγές καυσίμων και το 2023.

"Είναι ένα τεράστιο, μνημειώδες πράγμα... όλα πρέπει να εναρμονιστούν για την απόκτηση του καυσίμου. Θα χρειαστεί χρόνος", είπε ο Λόπες Ομπραδόρ για το  διυλιστήριο , γνωστό και ως Dos Bocas, το οποίο ξεπέρασε τον αρχικό του προϋπολογισμό των 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα μπορούσε να φτάσει έως και $14 δισ.

«Το κατασκευαστικό μέρος, χωρίς αμφιβολία, θα τελειώσει φέτος... αλλά δεν θα χρειαστούν δύο χρόνια (για να λειτουργήσει)», είπε ο Λόπες Ομπραδόρ.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ είπε επίσης ότι η χώρα αναμένει ότι η επεξεργασία αργού σε έξι διυλιστήρια της Pemex που λειτουργούν επί του παρόντος θα αυξηθεί στα 1,2 MMbpd, από το τρέχον επίπεδο των 840.000 βαρελιών την ημέρα, χωρίς να διευκρινίζει το χρονικό πλαίσιο.

Η συνολική χωρητικότητα θα έφτανε περίπου τα 1,8 MMbPD, συμπεριλαμβανομένου του  διυλιστηρίου Olmeca και του   διυλιστηρίου  Deer Park στο Τέξας, του οποίου η Pemex έγινε αποκλειστικός ιδιοκτήτης τον Ιανουάριο.

Αυτό θα επιτρέψει στο Μεξικό να φτάσει τα 800.000 βαρέλια βενζίνης την ημέρα και μεταξύ 500.000 και 600.000 βαρέλια ντίζελ ημερησίως το 2023, είπε ο Lopez Obrador.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου