Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Βενεζουέλας αναστέλλει την παραγωγή βενζίνης

 




(Reuters) - Η κρατική εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA ανέστειλε την παραγωγή βενζίνης στο δεύτερο μεγαλύτερο  διυλιστήριο  της χώρας λόγω διακοπής λειτουργίας στο μεταρρυθμιστή του, δήλωσαν την Τετάρτη πέντε πηγές με γνώση των εργασιών.

Μια διακοπτόμενη έλλειψη καυσίμων έπληξε..

τη χώρα της Νότιας Αμερικής τα τελευταία χρόνια, καθώς τα παλαιωμένα διυλιστήρια της PDVSA λειτουργούν με ένα κλάσμα της κοινής δυναμικότητας 1,3 MMbpd και οι αμερικανικές κυρώσεις εμποδίζουν την άφιξη εισαγόμενης βενζίνης.

 Ο αναμορφωτής νάφθας του διυλιστηρίου Cardon , ο οποίος παράγει εξαρτήματα υψηλών οκτανίων για τη βενζίνη, είναι το κλειδί για την παραγωγή καυσίμου στη χώρα-μέλος του ΟΠΕΚ. Η μονάδα θα είναι εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της συντήρησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 18-21 ημέρες, ανέφεραν οι πηγές.

«Πρόκειται για ένα απρογραμμάτιστο πρόγραμμα συντήρησης για επισκευές στους αντιδραστήρες του ανασχηματιστή», είπε ένας από τους ανθρώπους.

 Το διυλιστήριο  Cardon 310.000 bpd αποτελεί μέρος του Κέντρου Διύλισης Paraguana 955.000 bpd στη δυτική ακτή της Βενεζουέλας.

 Στο γειτονικό διυλιστήριο Amuay 645.000 bpd , τη μεγαλύτερη εγκατάσταση της PDVSA, η καταλυτική πυρόλυση ήταν σε λειτουργία την Τετάρτη, επεξεργάζοντας 60.000 bpd για να επιτρέψει περίπου 38.000 bpd παραγωγή νάφθας.

Η Paraguana, η οποία εργάζεται σε λιγότερο από το ένα τέταρτο της εγκατεστημένης δυναμικότητάς της, μετέτρεψε αυτήν την εβδομάδα την παραγωγή νάφθας των 38.000 bpd της Amuay και τα διαθέσιμα αποθέματα εξαρτημάτων σε περίπου 80.000 βαρέλια βενζίνης για εγχώρια διανομή.

 Το διυλιστήριο  187.000 bpd στο Puerto la Cruz στην ανατολική ακτή παρήγαγε περίπου 18.000 bpd βενζίνη υψηλού οκτανίου, σύμφωνα με δύο ξεχωριστές πηγές.

Το μικρότερο  διυλιστήριο της Βενεζουέλας , το 146.000 bpd El Palito, δεν παράγει βενζίνη από τα τέλη του 2021, εν μέσω ενός έργου επέκτασης και επισκευής που συμφωνήθηκε από τη Βενεζουέλα και το Ιράν.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου