Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της S-Oil ζητά συγγνώμη για τη φονική έκρηξη σε διυλιστήριο στο Ulsan

 


(The Korea Times) -  Ο Διευθύνων Σύμβουλος της S-Oil, Hussain A. Al-Qahtani, ζήτησε δημόσια συγγνώμη την Παρασκευή για μια έκρηξη στο διυλιστήριο της εταιρείας στη νοτιοανατολική βιομηχανική πόλη, η οποία σκότωσε έναν υπεργολάβο και τραυμάτισε άλλους εννέα.

Η συγγνώμη ήρθε αφού..

η S-Oil έγινε επίσης η πρώτη εταιρεία ξένης επένδυσης που τέθηκε υπό έρευνα από το Υπουργείο Απασχόλησης και Εργασίας για εικαζόμενη παραβίαση του νόμου περί τιμωρίας για σοβαρά ατυχήματα. Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας εταιρείας εάν συμβεί θανατηφόρο βιομηχανικό ατύχημα σε εργοτάξιο της εταιρείας από αμέλεια.

Αν και ο μεγαλύτερος μέτοχος της S-Oil είναι η κρατική Aramco της Σαουδικής Αραβίας και ο διευθύνων σύμβουλός της είναι αλλοδαπός, ο νόμος ισχύει επίσης για εταιρείες ξένων επενδύσεων και στελέχη ξένης υπηκοότητας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και συγγνώμη στον θανόντα που έχασε τη ζωή του από ένα περιστατικό στο διυλιστήριο S-Oil Onsan και στην οικογένειά του», είπε. «Ζητώ επίσης συγγνώμη από τους τραυματίες εργάτες και τους κατοίκους της περιοχής κοντά στο διυλιστήριο στους οποίους προκαλέσαμε ταλαιπωρία. Εγώ ο ίδιος και η S-Oil θα παράσχουμε πλήρη υποστήριξη για να βεβαιωθούμε ότι οι τραυματίες εργάτες θα έχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία και θα δώσουμε τη μέγιστη δυνατή φροντίδα για να βοηθήσουν στην γρήγορη ανάρρωσή τους».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Σαουδικής Αραβίας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, καθώς η έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Το περιστατικό σημειώθηκε στη μονάδα αλκυλίωσης του διυλιστηρίου περίπου στις 20:50, 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκκίνησης μετά τη συντήρηση», είπε. «Υποθέτουμε ότι υπήρξε φωτιά στον συμπιεστή κατά την εκκίνηση και συνεργαζόμαστε στενά με τις σχετικές αρχές για να βρούμε τη βασική αιτία».

Πρόσθεσε ότι το εργοστάσιο που επηρεάζεται θα σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να εντοπιστεί η αιτία και να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

«Εν τω μεταξύ, διερευνούμε τις καλύτερες λύσεις για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα προκαλέσει καμία διακοπή στην εγχώρια προμήθεια προϊόντων καυσίμων, κάνοντας πλήρη χρήση του αποθέματος και των εγχώριων και υπερπόντιων δικτύων», είπε.

Η θανατηφόρα έκρηξη συνέβη κατά σύμπτωση την ίδια ημέρα που η S-Oil ανακοίνωσε ότι η S&P Global Ratings αύξησε την προοπτική της για την πιστοληπτική ικανότητα του διυλιστηρίου σε «θετική» από «σταθερή».

Το ατύχημα, ωστόσο, δεν φαίνεται να είχε σημαντική επίπτωση στο επενδυτικό κλίμα μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι η τιμή της μετοχής της S-Oil αυξήθηκε σταδιακά, αφού υποχώρησε απότομα στην αρχή της συνεδρίασης της Παρασκευής.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου