Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΕΛΠΕ: Που θα βρουν τα λεφτά; Τoo little, too late?

 




Την παραγωγή υγρών καυσίμων χωρίς πετρέλαιο προωθεί ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και της πολιτικής μείωσης των εκπομπών άνθρακα και καλά κάνει.

Όπως αναφέρει, στόχος είναι η παραγωγή καυσίμων που δεν θα προέρχονται από ορυκτούς υδρογονάνθρακες, αλλά από βιομάζα, δεσμευμένο διοξείδιο του άνθρακα, απόβλητα κλπ., θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν..

από τα υφιστάμενα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα έχουν χαμηλό ή μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα.

Οι νέες τεχνολογίες των “πράσινων” καυσίμων παρουσιάστηκαν σε σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πόλη Pau της Γαλλίας, όπου έγινε, μεταξύ άλλων, και αγώνας ταχύτητας αυτοκινήτων που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα ενώ παρουσιάστηκε και το πρώτο αστικό λεωφορείο που κινείται με υδρογόνο.

Στο Grand Prix της Pau, διοργανώθηκαν 6 διαφορετικές κατηγορίες αγώνων με οχήματα που χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνηση, υδρογόνο και βιοκαύσιμα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο ευρωπαϊκός οργανισμός διύλισης FuelsEurope, μέλος του οποίου είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Βέβαια τα ΕΛΠΕ έχουν πια πολλά καρπούζια κάτω από την μασχάλη με φιλόδοξες ανακοινώσεις για προγράμματα υδρογόνου την ώρα που κολοσσισίες αμερικανικές δυνάμεις όπως η Plug και η Bloom είναι ακόμα ζημιογόνες.

Τώρα πως θα γίνει το Vision 25 με 4 δισ πρόγραμμα, όταν οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 5 δισ ήδη πρέπει να διαβάσει κανείς μεταφυσική...

Και μην ξεχνάμε, ότι ως όφειλε, η δίοικηση είπε και το ναι στην κυβέρνηση για το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Αλήθεια τόσο κονδύλια που θα τα βρεί ο κ. Σιάμισιης;


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου