Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

OMV: Μειώθηκαν τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο, υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την παραγωγή στη χρήση

 


Η OMV ανακοίνωσε ότι μειώθηκαν τα κέρδη στο α΄ τρίμηνο καθώς η εταιρεία υπέστη πλήγμα από τις δραστηριότητες στη Ρωσία, ενώ περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή στο σύνολο της χρήσης.

Η αυστριακή εταιρία πετρελαίου και αερίου ανακοίνωσε κόρη..

τριμήνου 546 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τα 654 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Σε προσαρμοσμένη βάση, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,07 δισ. Ευρώ.

Τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από την απομείωση που έχει ανακοινώσει ύψους 1 δισ. Ευρώ σε σχέση με το project Nord Stream 2, το οποίο χρηματοδότησε η εταιρεία.

Η OMV υπέστη επίσης πλήγμα από τις αλλαγές στη μέθοδο ενοποίησης δύο ρωσικών οντοτήτων, μέσω των οποίων κατέχει το 24,99% στο κοίτασμα αερίου Yuzhno Russkoye.

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 15,83 δισ. Ευρώ από τα 6,43 δισ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών φυσικού αερίου.

Η εταιρεία αναμένει ότι η συνολική παραγωγή θα διαμορφωθεί στα 390.000 βαρέλια ημερησίως, χαμηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για περίπου 470.000 βαρέλια ημερησίως, καθώς πλέον δεν θα περιλαμβάνονται οι όγκοι από τη Ρωσία.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμων διακοπών της παροχής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η OMV τόνισε πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αποθηκευμένο αέριο και να αποκτήσει πρόσβαση σε εναλλακτικά κέντρα της αγοράς υγρού αερίου στην Ευρώπη, για να προμηθεύει τους πελάτες της..

Στο πρώτο τρίμηνο του έτους, η εταιρεία εισήγαγε κατά μέσο όρο 7,6 τεραβατωρες φυσικού αερίου τον μήνα, στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων συμφωνιών προμήθειας με τη Gazprom σε κόμβους στη Γερμανία και στην Αυστρία, κυρίως μέσω της Ουκρανίας.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου