Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Περίπου 1,5 εκατ. στρέματα για νέες έρευνες υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ – Αυξημένο κατά 50% το τίμημα

 



Τη διάθεση 1,44 εκατ. στρεμμάτων ομοσπονδιακής γης προς μίσθωση για έρευνες-γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου ανακοίνωσε προ ημερών η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δια του υπουργείου Εσωτερικών (Interior Department / Bureau of Land Management). 

Πρόκειται για περίπου 80% λιγότερο από τις εκτάσεις για τις..

οποίες είχαν κατατεθεί αιτήματα εκμετάλλευσης απο τις ενεργειακές βιομηχανίες των ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από τους προβλεπόμενους όρους των διαγωνισμών, οι πλειοδότριες εταιρείες  θα κληθούν να καταβάλλουν τίμημα αυξημένο κατά περίπου 50% επί της αξίας της παραγωγής από τα κοιτάσματα (18,75% από 12,5% στους προηγούμενους διαγωνισμούς από το 1920).

Οι υπηρεσίες του Κογκρέσου (συγκεκριμένα, η CRS - Congressional Research Service) εκτιμούν ότι την τελευταία δεκαετία τα έσοδα που απέφεραν στους λογαριασμούς του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τα εκχωρηθέντα δικαιώματα για χερσαίες έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου ανήλθαν σε 1,5 - 3 δισ. δολ. το χρόνο.

Η ανακοίνωση της διάθεσης 1,44 εκατ. στρεμμάτων ήρθε κατόπιν σχετικής απόφασης του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Louisiana, το οποίο είχε ήδη θέσει σε αναστολή από τις 15 Ιουνίου 2021 την προεδρική Εκτελεστική Απόφαση (ΕΟ) περί αναστολής διάθεσης ομοσπονδιακών γαιών για αναζήτηση νέων ενεργειακών πόρων, κατόπιν προσφυγής των αρχών 13 Πολιτειών, με ισχυρή παρουσία των πετρελαιοβιομηχανιών.  


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου