Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η ONGC της Ινδίας πουλά το ρωσικό πετρέλαιο Sokol σε ινδικά διυλιστήρια

 


Η ινδική ONGC Videsh Ltd πώλησε τουλάχιστον ένα φορτίο ρωσικού πετρελαίου Sokol στις ινδικές εταιρείες διύλισης Hindustan Petroleum Corp και Bharat Petroleum Corp αφού απέτυχε να τραβήξει το ενδιαφέρον σε διαγωνισμό νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ινδικές εταιρείες εξαγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο καθώς είναι διαθέσιμο σε..

μεγάλες εκπτώσεις, αφού ορισμένες εταιρείες και χώρες απέφευγαν τις αγορές από τη Μόσχα λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής και εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, δεν έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου.

Η ONGC Videsh, ο υπερπόντιος επενδυτικός βραχίονας της Oil and Natural Gas Corp, έχει μερίδιο στο ρωσικό έργο Sakhalin-1 και πουλά το μερίδιό της από το πετρέλαιο από το έργο μέσω διαγωνισμών.

Στον διαγωνισμό νωρίτερα τον Μάρτιο, η ONGC Videsh δεν έλαβε καμία προσφορά για το φορτίο αργού πετρελαίου Sokol για τη φόρτωση του Μαΐου.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η HPCL και η BPCL μπόρεσαν να προσφέρουν μειωμένη τιμή για το φορτίο. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη αγορά αργού Sokol από την HPCL. Η BPCL είχε αγοράσει προηγουμένως τον βαθμό το 2016.

Τα δύο διυλιστήρια θα πληρώσουν το ONGC σε ρουπίες, πρόσθεσαν οι πηγές.

Μία από τις πηγές είπε ότι η ONGC Videsh θα εξετάσει την πώληση περισσότερων φορτίων σε ινδικά διυλιστήρια εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από αγοραστές από το εξωτερικό.

Οι ONGC Videsh, HPCL και BPCL δεν απάντησαν στα email του Reuters που ζητούσαν σχόλια.

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία έπληξαν τις ρωσικές πωλήσεις πετρελαίου, δίνοντας τη δυνατότητα στα ινδικά και κινεζικά διυλιστήρια να αγοράζουν αργό ρωσικό Urals με μεγάλη έκπτωση.

Η Ινδία ζήτησε να τερματιστεί η βία στην Ουκρανία, αλλά απέφυγε να καταδικάσει κατηγορηματικά τη Ρωσία, με την οποία έχει μακροχρόνιους πολιτικούς δεσμούς και δεσμούς ασφαλείας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε τα στρατεύματά του στην Ουκρανία σε μια "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" για την αποστρατικοποίηση και την "απενζικοποίηση" της Ουκρανίας. Η Ουκρανία και η Δύση λένε ότι ο Πούτιν εξαπέλυσε έναν απρόκλητο επιθετικό πόλεμο.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου