Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Η Eni Deutschland λέει ότι δεν χρησιμοποιεί ρωσικό πετρέλαιο στο διυλιστήριο της Bayernoil



 Η ιταλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν χρησιμοποιεί πετρέλαιο ρωσικής προέλευσης σε εργασίες που σχετίζονται με το μερίδιο 20% της στο διυλιστήριο Bayernoil στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας.

Η ελβετική εταιρεία Varo Energy, ένας άλλος μέτοχος του διυλιστηρίου της Bayernoil, δήλωσε ότι δεν είχε..

συνάψει νέες συμφωνίες για την αγορά ρωσικού πετρελαίου από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και δεν σχεδίαζε να το κάνει. Είπε ότι τα προηγούμενα συμβόλαια είχαν λήξει.

Η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής. Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βασίζεται περισσότερο στα ρωσικά καύσιμα, έχει απαγορεύσει τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας.

Ορισμένοι αγοραστές, εν τω μεταξύ, φαίνεται να αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο για να αποφύγουν να εμπλακούν σε κυρώσεις.

«Το 2022, η Eni Deutschland ως μέτοχος της Bayernoil δεν έχει χρησιμοποιήσει ρωσικό αργό πετρέλαιο, ούτε σχεδιάζεται η χρήση ρωσικού αργού πετρελαίου στο εγγύς μέλλον», ανέφερε σε γραπτή δήλωση εκπρόσωπος της Eni Deutschland GmbH με έδρα το Μόναχο.

«Προς το παρόν, η Eni Deutschland προμηθεύεται το μερίδιό της στο διυλιστήριο της Bayernoil μέσω άλλων αργών πετρελαιοειδών», είπε.

Η Bayernoil επεξεργάζεται 10,3 MMtpy αργού για την παραγωγή προϊόντων όπως βενζίνη, ντίζελ, πετρέλαιο θέρμανσης και πίσσα στις εγκαταστάσεις της στο Neustadt και στο Vohburg.

Εκτός από το μερίδιο 20% της Eni στη Bayernoil, η Varo Energy κατέχει το 51,4% και η ρωσική Rosneft κατέχει το 28,57%.

Η Rosneft δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις ρωσικές ροές πετρελαίου.

Το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Γερμανίας MiRO δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να παρέχει πλήρως τις υποχρεώσεις παράδοσης προϊόντων πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει διακοπές στον εφοδιασμό αργού πετρελαίου στην Ευρώπη.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου