Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Το πρώτο διυλιστήριο των ΗΠΑ ανέστειλε τις αγορές ρωσικού αργού για το διυλιστήριο της Χαβάης



 

Η Par Pacific Holdings δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αναστείλει τις αγορές ρωσικού αργού πετρελαίου για το διυλιστήριο της στη Χαβάη, το πρώτο διυλιστήριο των ΗΠΑ που αρνήθηκε δημόσια το πετρέλαιο της χώρας μετά από ένα κύμα κυρώσεων που...

επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στην επιβολή κυρώσεων στις ροές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας, αλλά δεν στοχεύουν τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν σταθμίζει τις επιπτώσεις στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου και στις τιμές της ενέργειας των ΗΠΑ.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Λευκός Οίκος επέβαλε κυρώσεις στις εξαγωγές τεχνολογιών στα διυλιστήρια της Ρωσίας και στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει ποτέ.

"Θα παρακολουθούμε και θα αξιολογούμε συνεχώς τη στάση μας στο ρωσικό αργό τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Εν τω μεταξύ, στρεφόμαστε σε άλλες ποιότητες αργού, κυρίως από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις παραγωγής καυσίμου", δήλωσε η Par Pacific στο μία δήλωση.

Τα σχέδια αναστολής της Par Pacific ακολουθούν δεκάδες άλλες δυτικές εταιρείες, από την Apple, την Boeing και την Exxon Mobil έως την BP PLC, τη Shell και τη νορβηγική Equinor ASA, που έχουν σταματήσει τις δραστηριότητές τους ή έχουν ανακοινώσει σχέδια να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Η Par Pacific κατέχει και διαχειρίζεται ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά δίκτυα στη Χαβάη με 94.000 bpd λειτουργικής ικανότητας διύλισης, ένα σύστημα logistics που τροφοδοτεί τα μεγάλα νησιά της πολιτείας και 90 τοποθεσίες λιανικής.

Η εταιρεία εισήγαγε 6,9 MM βαρέλια ρωσικού αργού το 2021, το πέμπτο περισσότερο από κάθε άλλο διυλιστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Άλλα αμερικανικά διυλιστήρια αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν αναστέλλουν ή όχι τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων, αλλά αρκετά έχουν σταματήσει τις αγορές εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με μελλοντικές κυρώσεις ρωσικών προϊόντων και πλοίων πετρελαίου.

Στελέχη εταιρειών και μεμονωμένοι έμποροι σε κόμβους στη Νέα Υόρκη και τον Κόλπο των ΗΠΑ λένε ότι ανησυχούν ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να εγκρίνει πρόσθετες κινήσεις και επίσης δεν θέλουν να θεωρηθούν ότι χρηματοδοτεί την εισβολή.

Οι ΗΠΑ στόχευσαν την Τετάρτη τον τομέα διύλισης πετρελαίου της Ρωσίας με νέους περιορισμούς στις εξαγωγές και στόχευσαν τη Λευκορωσία με νέους σαρωτικούς περιορισμούς στις εξαγωγές, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εντείνει την καταστολή της Μόσχας και του Μινσκ για την εισβολή στην Ουκρανία.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου