Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Η Exxon θα μεταφέρει το «God Pod» στο Χιούστον, τη συγχώνευση της διύλισης και των χημικών



 (Bloomberg) — Η Exxon Mobil Corp. θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στην περιοχή του Χιούστον κοντά στο Ντάλας και θα συνδυάσει τα χημικά και διυλιστήρια της σε μια μεγάλη ανατροπή με στόχο τη μείωση του κόστους.

Ο πετρελαϊκός γίγαντας θα οργανωθεί σε τρεις κύριες επιχειρηματικές γραμμές:

ανάντη, που παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. λύσεις προϊόντων, που παράγει καύσιμα και χημικά· και το τμήμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν από την 1η Απριλίου και η μετεγκατάσταση της έδρας θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2023.

Η Exxon βρίσκεται σε μια επιθετική προσπάθεια να μειώσει το κόστος τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε καλό δρόμο για εξοικονόμηση 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, ή αρκετά για να πληρώσει περίπου το 40% του μερίσματος της. Τα στελέχη της εταιρείας εργάζονταν στο περίφημο «God Pod», ένα μεγάλο δεντρόφυτο πάρκο γραφείων στο Irving, δυτικά του Ντάλας, για τρεις δεκαετίες αφού μετακόμισαν από έναν ουρανοξύστη στο Μανχάταν.

«Η στενότερη συνεργασία και το νέο βελτιωμένο επιχειρηματικό μοντέλο θα επιτρέψουν στην εταιρεία να αυξήσει την αξία των μετόχων της και να τοποθετήσει την ExxonMobil για επιτυχία μέσω της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε ο CEO Darren Woods στη δήλωση.

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Exxon θα βρίσκονται στη μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη γραφείων της στις ΗΠΑ την Άνοιξη, ακριβώς βόρεια του Χιούστον, η οποία άνοιξε υπό τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο Ρεξ Τίλερσον το 2014.

Ενώ η Exxon είναι μία από τις κορυφαίες επιδόσεις του S&P 500 το 2022, ήταν αρκετά δύσκολα χρόνια για την εταιρεία. Η πανδημία ανάγκασε τον Woods να απομακρυνθεί από την επταετή αναπτυξιακή του στρατηγική 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς ένα μοντέλο χαμηλών δαπανών, πιο αποδοτικό κεφαλαίου μετά την αύξηση του χρέους το 2020. Το επόμενο έτος, ο ακτιβιστής επενδυτής Engine No. 1 κέρδισε την υποστήριξη από τους μετόχους για να αντικαταστήσει ένα τέταρτο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αφού επέκρινε τις οικονομικές επιδόσεις και την προσέγγισή της στην κλιματική αλλαγή.


Από το el.bitcoinethereumnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου