Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Η Ινδία προσβλέπει στο υδρογόνο για να μειώσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα

 



Η Ινδία δημοσίευσε την Πέμπτη τα σχέδιά της για μια πολιτική πράσινου υδρογόνου, καθώς προσπαθεί να διευκολύνει τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα και τις πρώτες ύλες που βασίζονται σε ορυκτά καύσιμα στο..

πράσινο υδρογόνο και την πράσινη αμμωνία.

Η μετάβαση σε πράσινο υδρογόνο ή πράσινη αμμωνία θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση των εκπομπών σε τομείς που είναι δύσκολο να μειωθούν, δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας της Ινδίας.

Η Ινδία έχει έναν καθαρό μηδενικό στόχο για το 2070, αργότερα από όλες τις χώρες που έχουν δεσμευτεί κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, η οποία λέει ότι στοχεύει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2060.

Επί του παρόντος, η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο και οι εισαγωγές αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80 τοις εκατό της κατανάλωσης πετρελαίου της. Η χώρα προσπαθεί να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή εδώ και χρόνια, καθώς έχει γίνει ιδιαίτερα ευάλωτη στα ράλι της τιμής του πετρελαίου που αυξάνουν τους λογαριασμούς των εισαγωγών της και οδηγούν σε αυξήσεις των τιμών των καυσίμων.

Επιπλέον, ο άνθρακας αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου το 70 τοις εκατό της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ινδία.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική πράσινου υδρογόνου, η Ινδία θα παραιτηθεί από τα τέλη μεταφοράς για το πράσινο υδρογόνο και θα προτείνει τη δημιουργία ζωνών παραγωγής όπου μπορούν να βρίσκονται εγκαταστάσεις παραγωγής πράσινου υδρογόνου ή πράσινης αμμωνίας. Το υπουργείο Ενέργειας σχεδιάζει επίσης να παρέχει συνδεσιμότητα προτεραιότητας στα ηλεκτρικά δίκτυα σε παραγωγούς πράσινου υδρογόνου και αμμωνίας.

Οι επιχειρηματικές αυτοκρατορίες των πλουσιότερων ανθρώπων της Ινδίας, οι Gautam Adani και Mukesh Ambani, βρίσκονται σε καλή θέση για να επωφεληθούν από τη νέα πολιτική για το πράσινο υδρογόνο, καθώς και οι δύο μεγιστάνες των επιχειρήσεων ανακοίνωσαν πρόσφατα τεράστιες επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια.

Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Όμιλος Adani δήλωσε ότι σχεδίαζε να επενδύσει  70 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030  στις πράσινες δραστηριότητες του για να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο. Ο Ambani ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα σημαντικές επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τον όμιλο πετρελαίου προς τηλεπικοινωνίες Reliance Industries. Ο όμιλος είπε τον περασμένο μήνα ότι θα επενδύσει έως και  76 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα πράσινης ενέργειας  στην Ινδία τα επόμενα 15 χρόνια. Η Reliance Industries ανακοίνωσε ήδη πέρυσι τη δέσμευσή της να επενδύσει περισσότερα από  10 δισεκατομμύρια δολάρια σε τρία χρόνια σε μια νέα επιχειρηματική μονάδα που θα κατασκευάζει εργοστάσια ηλιακών μονάδων, αποθήκευσης μπαταριών, ηλεκτρολύτη και κυψελών καυσίμου.


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου