Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Οι εταιρείες πετρελαίου και το συνδικάτο κατέληξαν σε συμφωνία για το σύμφωνο εργαζομένων στα διυλιστήρια των ΗΠΑ

 






Ένα πανό Marathon Petroleum έξω από ένα διυλιστήριο στο Ελ Πάσο, Τέξας, ΗΠΑ, 1 Οκτωβρίου 2018. REUTERS/Julio-Cesar Chavez

 Οι εταιρείες πετρελαίου με επικεφαλής την Marathon Petroleum (MPC.N) και την United Steelworkers (USW) συμφώνησαν σε..

νέα εθνική σύμβαση την Παρασκευή για 30.000 αμερικανούς εργαζόμενους σε διυλιστήρια, χημικά εργοστάσια και αγωγούς, η εταιρεία και είπε το σωματείο.

Μόλις επικυρωθεί η συμφωνία, οι εργαζόμενοι θα λάβουν αύξηση μισθού 12% κατά την τετραετή θητεία της, ανέφεραν τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία ικανοποιητική τετραετή συμφωνία εργασίας με την United Steelworkers», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Marathon, Jamal Kheiry.

Ο Πρόεδρος του USW International, Τόμας Κόνγουεϊ, ανέφερε σε δήλωση ότι η ένταξη έπαιξε βασικό ρόλο.

«Η βιομηχανία ήρθε στο τραπέζι με απαιτήσεις που θα είχαν υπονομεύσει γενιές προόδου των συλλογικών διαπραγματεύσεων», είπε ο Conway. «Χάρη στην αλληλεγγύη των μελών και τη σκληρή δουλειά της επιτροπής μας (εθνικής πολιτικής διαπραγματεύσεων για το πετρέλαιο), πετύχαμε μια δίκαιη συμφωνία».

Και οι δύο πλευρές δεν αποκάλυψαν τους όρους της συμφωνίας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Μαραθώνα και των Χαλυβουργών είχαν σταματήσει μέχρι τις αρχές αυτής της εβδομάδας, όταν οι συναντήσεις ξεκίνησαν ξανά, ανέφεραν οι πηγές.

Οι συνομιλίες σταμάτησαν στις 31 Ιανουαρίου όταν οι διαπραγματευτές του USW απέρριψαν μια αύξηση 9% σε διάστημα τριών ετών και παρέτειναν την τρέχουσα σύμβαση. βάση. Η ισχύουσα σύμβαση θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου επικυρωθεί η νέα σύμβαση.

Τα τοπικά συνδικάτα του USW θα συνδυάσουν τώρα την εθνική συμφωνία με συμφωνίες για συγκεκριμένα ζητήματα τοποθεσίας σε κάθε διυλιστήριο, χημικό εργοστάσιο και αγωγό και θα θέσουν τις συνδυασμένες συμβάσεις σε ψηφοφορίες επικύρωσης.

Μετά τη διακοπή των συνομιλιών στις 31 Ιανουαρίου, το USW πραγματοποίησε μια σειρά διαμαρτυριών έξω από διυλιστήρια σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, ανέφεραν οι πηγές, ώθησαν άλλες εταιρείες να πιέσουν τη Marathon για επανεκκίνηση των συνομιλιών και αύξηση της προσφοράς αμοιβής καθώς και για άλλα ζητήματα .

Ένα θέμα που επιδιώκει εδώ και καιρό η USW είναι η συμφωνία για τον διορισμό εκπροσώπων υγείας και ασφάλειας των συνδικάτων σε κάθε εγκατάσταση που περιλαμβάνεται στη νέα σύμβαση.

Οι αυξήσεις στους μισθούς δεν κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ των τεσσάρων ετών, ανέφεραν οι πηγές.


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου