Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Νέο συγκρότημα φωτοβολταϊκών 303 Μεγαβάτ εξαγόρασαν τα ΕΛΠΕ – Έβαλαν στο χαρτοφυλάκιό τους και άλλα 16 Μεγαβάτ εν λειτουργία

 


Δύο δυναμικές κινήσεις προς υλοποίηση της στρατηγικής τους για ανάπτυξη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ολοκλήρωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ).

Συγκεκριμένα, προ ολίγων ημερών υπέγραψαν συμφωνία με εταιρεία..

ανάπτυξης ΑΠΕ (FEN SOL) για την εξαγορά ενός πολύ μεγάλου συγκροτήματος φωτοβολταϊκών, συνολικής δυναμικότητας 303 Μεγαβάτ.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο πάρκα στη Μελίτη της Φλώρινας, τα οποία αποτελούν ενιαίο σύνολο και τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Τα ΕΛΠΕ μάλιστα, εκτός από τα 303 Μεγαβάτ που εξαγόρασαν, προωθούν την αδειοδότηση 20 ακόμα Μεγαβάτ σε παρακείμενες εκτάσεις, τα οποία σκοπεύουν επίσης να εντάξουν στο συνολικό έργο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα χρειαστούν κάποιοι μήνες (ίσως και μέχρι το τέλος του χρόνου) προκειμένου τα πάρκα να είναι απολύτως ώριμα περιβαλλοντικά ώστε να υποβάλλουν στον ΑΔΜΗΕ αίτημα για οριστικούς όρους σύνδεσης και να πάρουν στη συνέχεια το δρόμο της υλοποίησης.

Η δεύτερη κίνηση των ΕΛΠΕ είναι η εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων εν λειτουργία και μάλιστα με πολύ ικανοποιητικές κλειδωμένες «ταρίφες», στην περιοχή της Βοιωτίας. Πρόκειται για 16 Μεγαβάτ που εξαγοράστηκαν στις αρχές του χρόνου από την εταιρεία Trina Solar.

Εν τω μεταξύ έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ ισχύος 204 Μεγαβάτ στην Κοζάνη, και αναμένεται η σύνδεσή του στο σύστημα από τον ΑΔΜΗΕ. Εκτιμάται ότι σύντομα το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ενιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο της χώρας θα τεθεί σε λειτουργία.

Με την ένταξη του πάρκου αυτού στο σύστημα, τα ΕΛΠΕ, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης κατά την παρουσίαση των ετήσιων αποτελεσμάτων, θα πλησιάζει τα 300 Μεγαβάτ ΑΠΕ εν λειτουργία. Στη δυναμικότητα αυτή περιλαμβάνονται τα πάρκα που είχε αρχικά η εταιρεία, τα πάρκα της Trina στη Βοιωτία, αλλά και τα 38 Μεγαβάτ αιολικά που εξαγόρασαν και ανακοίνωσαν στις αρχές Δεκεμβρίου τα ΕΛΠΕ από την EREN


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου