Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Η παραγωγή διυλιστηρίων πετρελαίου της Κίνας το 2021 αυξάνεται κατά 4,3% σε επίπεδο ρεκόρ λόγω της έντονης ζήτησης

 





Η παραγωγή διυλιστηρίων της Κίνας σημείωσε ρεκόρ το 2021, αυξημένη κατά 4,3% από το 2020, λόγω της ισχυρής ζήτησης καυσίμων για το πρώτο εξάμηνο και καθώς τα διυλιστήρια ενίσχυσαν την επεξεργασία για να καλύψουν ένα κενό προσφοράς μετά από έναν τεράστιο..

νέο φόρο έκλεισε τα κενά στην ανάμειξη εισαγωγές καυσίμων.

Η συνολική απόδοση του διυλιστηρίου πέρυσι έφτασε τους 703,55 εκατομμύρια τόνους, ή 14,07 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τη Δευτέρα, περίπου 620.000 bpd πάνω από τα επίπεδα του 2020.

Η παραγωγή του Δεκεμβρίου ήταν 58,73 εκατομμύρια τόνοι ή 13,83 εκατομμύρια bpd, μειωμένη κατά 2,1% σε ετήσια βάση, αντιστρέφοντας την ανάκαμψη τον Νοέμβριο, όταν τα κρατικά διυλιστήρια αύξησαν τη διαδικασία επεξεργασίας για να καλύψουν μια βραχύβια κρίση εφοδιασμού ντίζελ.

«Καθώς η αγορά προϊόντων μετατράπηκε σε πλεόνασμα, τα κρατικά διυλιστήρια μείωσαν τις παραγωγές, ενώ οι πωλήσεις των ανεξάρτητων συνέχισαν να υποχωρούν τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Shi Fenglei, αναλυτής της IHS Markit.

Η παραγωγή αυξήθηκε σχεδόν 11% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς η ανάκαμψη στις πωλήσεις αυτοκινήτων ενίσχυσε τη χρήση βενζίνης και την άνθηση των εσωτερικών αεροπορικών ταξιδιών αύξησε την κατανάλωση καυσίμου των αερομεταφορών. 

Ένας βαρύς φόρος που επιβλήθηκε στις εισαγωγές καυσίμων ανάμειξης, όπως πετρελαίου ελαφρού κύκλου και μείγματος πίσσας, επέτρεψε στα κυρίαρχα κρατικά διυλιστήρια να ανακτήσουν το χαμένο μερίδιο αγοράς, που προηγουμένως είχε διαβρωθεί από φθηνά αποθέματα ανάμειξης.






Η παραγωγή, ωστόσο, μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο εν μέσω αναζωπύρωσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και καθώς η δραστική περικοπή των ποσοστώσεων εξαγωγής καυσίμων έπληξε τις λειτουργίες των εργοστασίων.

Η ταχύτερη αύξηση της απόδοσης του περασμένου έτους έναντι της αύξησης 410.000 bpd του 2020 ήρθε καθώς το Πεκίνο εργάστηκε για να περιορίσει τη μεταποίηση σε μικρότερα ανεξάρτητα διυλιστήρια, ιδιαίτερα στον κόμβο πετρελαίου Shandong, υποδεικνύοντας μια αλλαγή στην αύξηση της παραγωγής σε μεγαλύτερα κρατικά διυλιστήρια. Διαβάστε περισσότερα

Τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν επίσης ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της Κίνας κέρδισε 2,4% σε ετήσια βάση σε 199 εκατομμύρια τόνους, ή 3,98 εκατομμύρια bpd, το υψηλότερο από το 2016, καθώς ο κλάδος προσπαθούσε να διατηρήσει το όριο των 4 εκατομμυρίων bpd αναπτύσσοντας πιο δύσκολα εδάφη για να αντισταθμίσει την εξάντληση των ώριμων χωράφια. 

Η παραγωγή πετρελαίου φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 8,2% στα 205,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με τον όγκο του Δεκεμβρίου να αυξάνεται κατά 2,3% σε ετήσια βάση εν μέσω της περιόδου αιχμής της ζήτησης θέρμανσης.








(1 τόνος = 7,3 βαρέλια για το αργό πετρέλαιο)


Από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου