Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η Shell Μελετά Επιστροφή στη Λιβύη με Ηλιακό Έργο, Αλλά και Νέα Κοιτάσματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

 




Η Royal Dutch Shell εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής της στη Λιβύη με σχέδιο για την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων και υποδομών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και ένα ηλιακό έργο, μια δεκαετία μετά την έξοδο της από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής λόγω των αναταραχών. Το σχέδιο, λεπτομέρειες του οποίου είδε το Reuters, σηματοδοτεί ..

μια νέα στροφή για πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τη μεγάλη ενεργειακή εταιρεία, καθώς επιδιώκει να μειώσει τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα και να ελαττώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Σε αυτή τη στρατηγική, η Shell χρειάζεται ακόμη κάποια νέα έργα για να διατηρήσει την παραγωγή της, καθώς τα αποθέματα στα υπάρχοντα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μειωθεί γρήγορα μετά από χρόνια επιβράδυνσης της δραστηριότητας γεωτρήσεων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός έργου ηλιακής ενέργειας νότια της λεκάνης της Σύρτης, μέρος της στρατηγικής της Shell να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου έως και 2% ετησίως έως το 2030 και να αυξήσει τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα για να καλύψει το 25% του προϋπολογισμού της έως το 2025.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου