Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Η Αυστραλία προωθεί την ανάπτυξη των βιοκαυσίμων για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

 


Η βιοενέργεια θα μπορούσε να συνεισφέρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (7 δις δολάρια) στην οικονομία της Αυστραλίας έως το 2030, δήλωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή, καθώς παρουσίαζε ένα σχέδιο για την προώθηση των βιοκαυσίμων για να βοηθήσει τη χώρα να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Η βιοενέργεια, η οποία περιλαμβάνει..

τη μετατροπή οργανικών αποβλήτων και απορριμμάτων καλλιεργειών σε καύσιμο, αποτελεί σήμερα περίπου το 3% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της Αυστραλίας και θα μπορούσε να αυξηθεί έως και το 20% μέχρι τη δεκαετία του 2050, αλλά το κόστος παραγωγής θα πρέπει να μειωθεί για να επιτευχθεί αυτό. δήλωσε η Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ARENA).

Η βιομηχανία θα μπορούσε να δημιουργήσει 26.200 θέσεις εργασίας και να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών κατά περίπου 9% από τα επίπεδα του 2019 έως τη δεκαετία του 2030, ανέφερε η ARENA.

Με νέα χρηματοδότηση 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, η ARENA παρουσίασε ένα σχέδιο για την υποστήριξη έργων, το οποίο θα μπορούσε να δείξει πού τα βιοκαύσιμα θα έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα και να εντοπίσει εμπόδια στην ανάπτυξη των βιοκαυσίμων.

Η κυβέρνηση τόνισε ότι η παραγωγή βιομηχανικής θερμότητας, η αεροπορία και τα ναυτιλιακά καύσιμα και το ανανεώσιμο αέριο είναι μεταξύ των τομέων όπου οι εκπομπές άνθρακα είναι δύσκολο να μειωθούν, προσφέροντας δυνατότητες στην αγορά για βιοκαύσιμα.

«Αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση ισχυρών, κορυφαίων παγκοσμίως αεροπορικών και θαλάσσιων βιομηχανιών που είναι ανταγωνιστικές και βιώσιμες μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Άνγκους Τέιλορ σε δήλωση.

Η πρόοδος στα βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα θα μπορούσε να το δει να αποτελεί περίπου το 18% της αγοράς καυσίμων αεροσκαφών έως τη δεκαετία του 2030, ανέφερε η ARENA.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου