Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Διυλιστήριο μειώνει την παραγωγή, αντιμετωπίζει αναστολή λόγω αδύναμης ζήτησης

 





Η Βιετναμέζικη Binh Son Refining and Petrochemical μείωσε την παραγωγή της στο διυλιστήριο για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα και ενδέχεται να διακοπεί η λειτουργία της λόγω της αδύναμης..

εγχώριας ζήτησης καυσίμων, ανέφεραν πηγή της εταιρείας και κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το διυλιστήριο 130.000 βαρελιών ημερησίως στο κεντρικό Βιετνάμ μείωσε την παραγωγή στο 80% της παραγωγικής ικανότητας, ανέφερε η εφημερίδα Thanh Nien, μετά από μείωση τον περασμένο μήνα στο 90% της παραγωγικής ικανότητας καθώς η επιδείνωση της επιδημίας του κορωνοϊού πλήγωσε τη ζήτηση.

Ένα νέο κύμα μολύνσεων από τα τέλη Απριλίου είδε το Βιετνάμ να επιβάλλει περιορισμούς μετακίνησης στο ένα τρίτο των πόλεων και των επαρχιών του και ανάγκασε πολλές εταιρείες να διακόψουν τη λειτουργία τους.

"Εάν οι περιορισμοί στις νότιες επαρχίες συνεχίζονταν μέχρι τον Οκτώβριο, το διυλιστήριο πιθανότατα θα έπρεπε να διακόψει την παραγωγή του", ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμο στέλεχος της εταιρείας.

Τα αποθέματα εξευγενισμένων καυσίμων του εργοστασίου έχουν υπερδιπλασιαστεί από πριν από ένα μήνα σε 410.000 κυβικά μέτρα, ανέφερε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι οι μηνιαίες πωλήσεις μειώθηκαν στο μισό από τους όγκους πριν από την πανδημία στα 300.000 κυβικά μέτρα.

Η Binh Son έπρεπε να πουλήσει 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου και σκέφτεται να πουλήσει άλλα 1 εκατομμύρια βαρέλια για να ελευθερώσει την αποθηκευτική της ικανότητα, προσθέτει η έκθεση.

Επικοινωνία από το Reuters, μια πηγή της εταιρείας, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί επειδή δεν εξουσιοδοτήθηκε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε: "Λειτουργούμε με τη χαμηλότερη δυνατή δυναμικότητα και αναζητούμε μέτρα για να μην διαταραχθεί η αλυσίδα εφοδιασμού μας". (Επιμέλεια Martin Petty)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου