Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΛΠΕ: Το πάρτι διορισμών, ο big brother και η OTSM



 O ανασχηματισμός έλαβε τέλος αλλά όμως τα απόνερά του  όχι.... Και ενώ κάποιοι αναζητούν το τι και πως άλλοι προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα. Σε αυτήν την εικόνα έρχεται να προστεθεί η ΔΕΘ που τα πάντα θα υποστούν μια ανάλυση ενώ η πλειοδοσία θα κρίνει σε έναν βαθμό πόσο θα στρογγυλέψει η κυβέρνηση τις γωνίες.

Οι θεσμοί ετοιμάζονται για την επόμενη..

αξιολόγηση και οσονούπω θα προχωρήσουν και θα προχωρήσουν με ταχύτητα. Οι ανακοινώσεις για φοροαπαλλαγές θα περάσουν από ένα πρώτο κόσκινο και από ένα δεύτερο ίσως. Οι εκτιμήσεις λένε πως οι αναπτυξιακές λογικές κατάργησης φόρων θα περάσουν ενώ οι παροχές όχι.

Η αξιοποίηση της αγοράς ακινήτων βρίσκεται σε πρώτο πλάνο και συζητώνται φοροαπαλλαγές στα δάνεια. Όμως είναι ακόμη νωρίς και τα πράγματα δεν έχουν κατασταλάξει.

Πολύ ισχυρό το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα ιδιαίτερα για το 30ετές που δίνει και απόδοση. Η ρευστότητα κάπου πρέπει να τοποθετηθεί.

Στα ΕΛΠΕ πάντως έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Πωπς θα κάνουν προσλήψεις. Με αξιοκρατικά κριτήρια πάντα που υποθέτω ότι καθορίζονται από τον κ. Σιάμισιη. Με το ρυθμό των προσλήψεων θα ξεπεραστεί και η «καλή» περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι νεοπροσληφθέντες δεν έβρισκαν καρέκλα να καθίσουν. Τι σημασία όμως έχει αν θα βρίσκεις καρέκλα, αν σου εξασφαλίσει κάποιος έναν καλό μισθό για την ακρίβεια παχυλό καθώς στα ΕΛΠΕ τα μνημόνια πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Διότι υποτίθεται ότι είναι ιδιωτική εταιρία αλλά με το βαθύ χέρι του κράτους να βολεύει τα δικά του παιδιά.

Από την άλλη πλευρά έχουμε και οικειοθελείς αποχωρήσεις οι οποίες δεν είναι ακριβώς οικειοθελείς αλλά με το ζόρι… Και την… φιλική συμβουλή ότι δεν θα υπάρξει η ….  Φουσκωμένη αποζημίωση αν η αποχώρηση δεν είναι οικειοθελής. Κοινώς ή φεύγεις ήσυχα και παίρνεις κάτι παραπάνω ή αν κάνεις φασαρία απλά θα απολυθείς με τη νόμιμη αποζημίωση. Ωραίο κλίμα, εύκρατο εργασιακό.

Σημειωτέον ότι δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει και big brother στις επικοινωνίες συγκεκριμένων στελεχών, όπως κυκλοφορεί. Ούτε βέβαια ότι έχουν υπάρξει προσφυγές στην Αρχή προσωπικών Δεδομένων. Υποθέτουμε δε ότι η καλή εταιρία θα τα διαψεύσει ώστε να μην αιωρούνται τέτοια πράγματα στον αέρα ειδικά τώρα που μας μιλά για το VISION 25 που θα αναβαθμίσει την εταιρική διακυβέρνηση. Μια αναβάθμιση βέβαια τη χρειάζονται εκεί στα ΕΛΠΕ ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτό του διορισμού μέλους ΔΣ και παραμονής του μόλις για διάστημα 45 ημερών. Με το ένα δς διορίστηκε και με το άλλο αποπέμφθηκε. Μνημόνιο διακυβέρνησης…

Κλείνοντας για σήμερα οφείλω να σας εξομολογηθώ ότι αδυνατώ να καταλάβω τι γίνεται με την περίφημη OTSM που έχουν εκχωρηθεί οι υποχρεώσεις διατήρησης στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου. Και οι πληροφορίες δίνονται με το σταγονόμετρο ενώ μιλάμε για τα στρατηγικά αποθέματα που οφείλει να διατηρεί η εταιρία για την ασφάλεια της χώρας


Από το insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου