Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤ0 ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΕ: ΑΠΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ;

 








Η μελέτη αυτή πραγματεύεται τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και τη δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή που διαμορφώνεται και για την Ελλάδα. Προσεγγίζει αυτή την πρόκληση μέσω συγκεκριμένων συνιστωσών. Μέσω 27 παραδειγμάτων, καλών και αρνητικών πρακτικών μετάβασης, που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν..

σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και αποτελούν παραδείγματα μίμησης ή αποφυγής. Μέσω των θέσεων και των απόψεων των κοινωνικών εταίρων. Μέσω των ευρωπαϊκών πολιτικών και μέσω των ελληνικών κυβερνητικών αποφάσεων. Όλα συνηγορούν ότι δίκαιη μετάβαση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πόρους στοχευμένους σε πράσινες αναπτυξιακές στρατηγικές, χωρίς σχέδιο, διάλογο και συναίνεση, χωρίς συμμετοχή στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση του συνόλου των φορέων της κοινωνίας, χωρίς παρούσα τη νέα γενιά και χωρίς επαρκή χρόνο μετάβασης.


Από το inegsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου