Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 20/05/2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη 24ωρη γενική προειδοποιητική απεργία εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ που πάρθηκε στο πλαίσιο αντίδρασης και αγώνα κατά της νέας προσπάθειας ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε..

βροντερό παρόν στις πύλες των κατά τόπους εγκαταστάσεων τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας, στέλνοντας και με αυτό τον τρόπο ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα κατά της μεθόδευσης που την ίδια ημέρα στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων των ΕΛΠΕ θα επιχειρηθεί.

Σε πείσμα των ημερών και όσων προσπαθούν με ψέματα και ωραιοποιήσεις να παρουσιάσουν στους εργαζόμενους ένα «μεγαλόπνοο» και «φιλικό στο περιβάλλον» επενδυτικό πρόγραμμα, εμείς ως εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δίνουμε το παρόν και σε αυτή τη μάχη και το κάνουμε με όρους ΝΙΚΗΣ.

Την Πέμπτη θα σταθούμε απέναντι στα ψέματα, τις συκοφαντίες και τις μεθοδεύσεις μιας εταιρείας και των κάθε λογής εκπροσώπων της που στη λέξη «Επενδύσεις» αντιλαμβάνονται γενικόλογα και αόριστα επενδυτικά πράσινα προγράμματα, στη λέξη «Νομιμότητα» αντιλαμβάνονται προσχηματική κρίση νόμων για να δικαιολογήσουν την αρπαγή του Management των ΕΛΠΕ και στη λέξη «Ασφάλεια» αντιλαμβάνονται ασφαλίτες, σαν και αυτούς που μας έφεραν στην απεργία της Παρασκευής, που έδιναν το στίγμα και εμμέσως μας απειλούσαν για το τί πρόκειται να αντικρύσουμε την Πέμπτη.

Τους απαντάμε λοιπόν. Εμείς την Πέμπτη θα είμαστε εκεί που ορίζει η θέση μας, η συνείδηση και η δικαιοσύνη. Εσείς θα είστε εκεί που θα συντελείτε την ολοκλήρωση του εγκλήματος του ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ. Δεν θα είσαστε όμως εκεί που θα έπρεπε να είστε, στις επιτροπές προσλήψεων για τους νέους Χειριστές δηλαδή, που πιεσμένοι ανακοινώσατε κατόπιν μιας συντριπτικής δικαστικής ήττας, αλλά από ότι φαίνεται για διάφορους λόγους, μερικούς από τους οποίους μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, έχετε κλείσει στο συρτάρι σας. Στο ίδιο συρτάρι που έχετε τις αιτήσεις για πρόσληψη τέκνων και συγγενών θανόντων συναδέλφων και που σε μερικές περιπτώσεις είναι σε αναμονή για χρόνια και που σαφώς καταδεικνύει τόσο το μέγεθος της παραβίασης του Εσωτερικού μας Κανονισμού, όσο και την εν πολλοίς διαφημισμένη κοινωνική ευαισθησία σας. Αλήθεια, σε ποιο συρτάρι έχετε κλείσει την υλοποίηση της εδώ και 2 χρόνια απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΠΕ για τη στελέχωση με μόνιμους εργαζόμενους στη Μονάδα Στερεοποίησης Θείου στην Ελευσίνα; 

Ίσως να περιμένετε εντολή από δημοφιλή κομματικά γραφεία, στο πλαίσιο και των επικείμενων εκλογών, αλλά αυτό σε τίποτα δεν συνάδει με την ανακούφιση των συναδέλφων που συνεχίζουν τα εξαντλητικά 12ωρα, με ότι αυτό προκαλεί στην ασφάλεια εργαζομένων και εγκαταστάσεων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καθιστούμε σαφές προς κάθε εμπλεκόμενο στη διαδικασία ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ, πως οι εργαζόμενοι ούτε απονευρώνονται, ούτε εκφοβίζονται, ούτε παραπλανούνται. Αντιθέτως, είναι βέβαιοι τόσο για την ανάγκη και το δίκαιο του αγώνα τους όσο και για την αταλάντευτη και αγωνιστική στάση του Σωματείου τους απέναντι σε επιχειρηματικά, κομματικά και μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, την εργασία και την αξιοπρέπειά μας και όποιος τολμήσει να υποσκάψει το αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων, χρησιμοποιώντας τα αίολα επιχειρήματα της εταιρείας, θα καταδειχτεί στη συνείδηση όλων των συναδέλφων, όχι μόνο ως κατώτερος των περιστάσεων αλλά και με βαρύτατες ιστορικές ευθύνες μέχρι το τέλος του εργασιακού του βίου.

                                                ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

                        ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ

                                                 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.


Από το pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου