Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η τεχνολογία που αναπτύχθηκε από κοινού από την Honeywell UOP και την Eni παράγει ανανεώσιμο ντίζελ και καύσιμα jet

 


Η Honeywell ανακοίνωσε ότι η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας της Ιταλίας, η Eni, παράγει ανανεώσιμα καύσιμα στο διυλιστήριό της στη Gela της Ιταλίας, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ecofining ™ που αναπτύχθηκε από κοινού από την Eni και την UOP. Η παραγωγή βιοκαυσίμων στα διυλιστήρια Gela και Βενετίας βοηθά την Eni να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικά..

καύσιμα στην Ευρώπη. 

Η UOP παρείχε αδειοδότηση τεχνολογίας, βασική μηχανική, ειδικό εξοπλισμό, καταλύτες και εκπαίδευση για το έργο στη Γέλα, το οποίο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 750.000 τόνων βιοκαυσίμων HVO (Υδροκατεργασμένο Φυτικό Έλαιο) ετησίως.

Το 2014, η Eni μετέτρεψε επίσης το διυλιστήριό της στη Βενετία σε βιοκαύσιμα, παράγοντας έως και 360.000 τόνους βιοκαυσίμων ετησίως από χρησιμοποιημένα φυτικά έλαια, χρησιμοποιημένα μαγειρικά έλαια και ζωικά λίπη. Συνολικά, η Eni μετατρέπει σήμερα το 25% περίπου του ανακτηθέντος χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού της Ιταλίας σε βιοκαύσιμα, υποστηρίζοντας τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τις εκπομπές, βελτιώνοντας παράλληλα τη χρήση των υπαρχόντων στοιχείων του διυλιστηρίου. Η Βενετία ήταν το πρώτο παράδειγμα στον κόσμο της μετατροπής ενός συμβατικού διυλιστηρίου σε βιοδιυλιστήριο.

«Για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για βιοκαύσιμα στην Ευρώπη, η Eni μετέτρεψε την υπάρχουσα εγκατάσταση της Gela σε βιοδιυλιστήριο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ecofining που αναπτύχθηκε από κοινού από την Eni και την UOP», δήλωσε ο Ben Owens, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Honeywell Sustainable Technology Solutions. «Η εταιρεία το θεώρησε ως έναν αποτελεσματικό τρόπο για να υποστηρίξει περαιτέρω την ανάπτυξη των βιοκαυσίμων και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Η διαδικασία Ecofining μετατρέπει μη βρώσιμα φυσικά έλαια, ζωικά λίπη και άλλες πρώτες ύλες απορριμμάτων σε ανανεώσιμο ντίζελ, χημικά πανομοιότυπο με πετρέλαιο με βάση το πετρέλαιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικατάσταση στα οχήματα χωρίς τροποποιήσεις.  

Η τεχνολογία Ecofining μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή καυσίμων jet. Το Honeywell Green Jet Fuel ™ που παράγεται με αυτήν τη διαδικασία μπορεί να αναμειχθεί χωρίς ραφή με καύσιμο με βάση το πετρέλαιο. Όταν χρησιμοποιείται σε μείγμα έως και 50 τοις εκατό με καύσιμο jet με βάση το πετρέλαιο, το Honeywell Green Jet Fuel δεν απαιτεί αλλαγές στην τεχνολογία των αεροσκαφών και πληροί όλες τις κρίσιμες προδιαγραφές για την πτήση.

Η διαδικασία Ecofining είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνολογία για την παραγωγή ανανεώσιμων καυσίμων ντίζελ και τζετ και οι Eni και UOP συνεχίζουν να συνεργάζονται σε μελλοντικές εξελίξεις στο Ecofining για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για προηγμένα βιοκαύσιμα παγκοσμίως.


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου