Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Η Ινδία βλέπει πτώση της παραγωγής πετρελαίου και της παραγωγής διυλιστηρίων το 2020, 2021

 


Λόγω της πανδημίας που έκλεισε ορισμένα πεδία πετρελαίου, η παραγωγή πετρελαίου της Ινδίας μειώθηκε κατά 5 τοις εκατό σε ετήσια βάση το οικονομικό έτος μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021, ενώ τα διυλιστήρια επεξεργάστηκαν 13% λιγότερο αργό λόγω της πτώσης της ζήτησης καυσίμων, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία αναφέρεται από τους The Economic Times .

Η παραγωγή φυσικού αερίου στην Ινδία επίσης υποχώρησε, κατά 8%, κατά..

το οικονομικό έτος που μόλις τελείωσε, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Petroleum Planning & Analysis Cell (PPAC), ο όγκος των εισαγωγών αργού πετρελαίου της Ινδίας μειώθηκε κατά 12,7% μεταξύ Απριλίου 2020 και Μαρτίου 2021 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Όσον αφορά την αξία, η Ινδία δαπάνησε 61,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για εισαγωγές αργού πετρελαίου τον Απρίλιο 2020-Μάρτιος 2021, έναντι 101,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019/2020.

Ενώ μέρος του χαμηλότερου λογαριασμού εισαγωγής οφειλόταν στους χαμηλότερους εισαγωγικούς όγκους, το μεγαλύτερο μέρος της δραστικής μείωσης των δαπανών της Ινδίας για το αργό ήταν λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών του πετρελαίου την άνοιξη του 2020. Τότε, η Ινδία - και ο άλλος σημαντικός εισαγωγέας στην Ασία, την Κίνα - ξεκίνησε μια αγορά αγορών για να προμηθεύσει το αργό χαμηλό κόστος.

           Η Ινδία χρησιμοποίησε τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές αργού πετρελαίου την περασμένη άνοιξη για να ξεπεράσει τα στρατηγικά της αποθέματα πετρελαίου με πετρέλαιο 19 δολάρια το βαρέλι , εξοικονομώντας σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια στη διαδικασία, δήλωσε το υπουργείο πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ινδίας τον Σεπτέμβριο. Το μέσο κόστος με το οποίο η Ινδία αγόρασε το αργό πετρέλαιο τον Απρίλιο και τον Μάιο ήταν 19 δολάρια το βαρέλι, σε σύγκριση με την τιμή του πετρελαίου το 60 $ το βαρέλι τον Ιανουάριο του 2020. Χάρη στο φθηνότερο πετρέλαιο εδώ και χρόνια στην αρχή του δεύτερου τριμήνου, η Ινδία έσωσε 685,11 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σχετικά με το λογαριασμό εισαγωγής αργού πετρελαίου, ανέφερε το υπουργείο.

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τους τελευταίους μήνες, η Ινδία - ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο - εξέφρασε την απογοήτευσή  της για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ + να κρατήσει τις αγορές στενές, ζητώντας από τον ΟΠΕΚ + για τις «τεχνητές περικοπές του για να διατηρήσει την τιμή να ανεβαίνει».

Η ευαισθησία της Ινδίας στις υψηλές τιμές του πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητήσει από τα διυλιστήρια του ινδικού κράτους να διαφοροποιήσουν επιθετικά τις εισαγωγές πετρελαίου μακριά από τη Μέση Ανατολή και τη βασιλεία πετρελαίου της Σαουδική Αραβία.


Από τον Charles Kennedy 


Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου