Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Το διυλιστήριο πετρελαίου της BP στην Αυστραλία θα κλείσει αυτό το μήνα



 Η BP plc σταμάτησε να εισάγει πετρέλαιο για το διυλιστήριό της στη Δυτική Αυστραλία, το μεγαλύτερο της χώρας, και βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον παροπλισμό του εργοστασίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε εκπρόσωπος.

Η BP ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα έκλεινε..

το ζημιογόνο εργοστάσιο Kwinana, ικανό να επεξεργάζεται 146.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) πετρελαίου και να το μετατρέψει σε τερματικό εισαγωγής καυσίμων. Είπε ότι τη στιγμή οι επιχειρήσεις θα τερματιστούν για έξι μήνες.

«Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου έχουν σταματήσει και όλη η επεξεργασία στο εργοστάσιο βρίσκεται στη φάση κλεισίματος που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021», δήλωσε εκπρόσωπος της BP σε ένα σχόλιο μέσω email.

Το διυλιστήριο Kwinana είναι το πρώτο από τα υπόλοιπα τέσσερα διυλιστήρια της Αυστραλίας που πρόκειται να κλείσουν, παρά τις προσφορές κινήτρων από την κυβέρνηση για να διατηρήσουν τα διυλιστήρια ανοιχτά για την εθνική ασφάλεια.

Η ExxonMobil Corp δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι σκοπεύει επίσης να κλείσει το διυλιστήριο Altona 90.000 bpd, το μικρότερο εργοστάσιο της χώρας.

Η Ampol Ltd, ο κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων της Αυστραλίας, εξετάζει το μέλλον του διυλιστηρίου της Lytton στο Queensland.

Η Viva Energy είναι η μόνη εταιρεία που έχει αποδεχθεί βραχυπρόθεσμες πληρωμές από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που διατηρεί το διυλιστήριο Geelong ανοιχτό και είπε ότι ελπίζει ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό με τη βοήθεια μακροπρόθεσμων κινήτρων που βρίσκονται τώρα υπό διαπραγμάτευση.


Αναφορά από τη Sonali Paul; Επιμέλεια από τον Christian Schmollinger


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου