Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Ερώτηση για Ενεργειακές Κοινότητες και επικοινωνία Αρβανιτίδη-Σκρέκα για τις διακοπές ρεύματος

 









Ζητάμε την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις Ενεργειακές Κοινότητες με άμεσα μέτρα στήριξης τους

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον αρμόδιο τομεάρχη ενέργειας και περιβάλλοντος Γιώργο Αρβανιτίδη κατέθεσε..

ερώτηση στον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος ζητώντας την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις Ενεργειακές Κοινότητες και καταθέτοντας τις προτάσεις της για τον εκδημοκρατισμό της ενέργειας και την ενεργειακή φτώχεια.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει στο παρελθόν, την ανάγκη να στηριχθεί ο θεσμός των Ενεργειακών Κοινοτήτων με μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην προσπάθεια ενεργειακής μετάβασης της χώρας μας. Σε κάθε ευκαιρία, είτε νομοθετικής διαδικασίας, είτε διοικητικής, που αφορούσε τις Ενεργειακές Κοινότητες, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και είμαστε οι πρώτοι που προτείναμε την ανάπτυξη Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης, τόσο στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στη νησιωτική για ενεργειακούς αλλά και ύψιστους εθνικούς λόγους, για την προώθηση της Δίκαιης Μετάβασης των περιοχών αυτών.  Ο λαός που κατοικεί στα νησιά μας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, γνωστής ούσης της σημασίας της αποκεντρωμένης παραγωγής ενέργειας.


Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ΕΡΩΤΗΣΗΣ











Επικοινωνία Αρβανιτίδη - Σκρέκα

Σε επικοινωνία που είχε την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου ο αρμόδιος τομεάρχης ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα ενημερώθηκε για την προσπάθειες που καταβάλουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης αρκετών περιοχών που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη της άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος, ιδιαίτερα στις περιοχές που οι διακοπές ηλεκτροδότησης διαρκούν.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει εδώ και χρόνια τονίζει την ανάγκη να δοθεί έμφαση στον εκσυγχρονισμό των δικτύων και την ασφάλεια τροφοδοσίας όλης της χώρας. Αποδεικνύεται ότι η συντήρηση των δικτύων τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί, όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει.

Χρειάζεται ένας σοβαρός προγραμματισμός για την επόμενη ημέρα ώστε οι πολίτες να μην βρίσκονται αντιμέτωποι με ολοένα συχνότερες διακοπές ρεύματος.


Φθάνει πια …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου