Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Η παραγωγή ορυκτών καυσίμων αναμένεται να αυξηθεί έως το 2022, αλλά παραμένει κάτω από την κορυφή του 2019

 


Το 2020, η παραγωγή ορυκτών καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά περίπου 6% από το υψηλό ρεκόρ του 2019 των 81,3 τετρα δισεκατομμυρίων βρετανικών θερμικών μονάδων (Btu). Με βάση τις προβλέψεις στην αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) Ιανουαρίου 2021 Βραχυπρόθεσμες ενεργειακές προοπτικές (STEO), η ΕΠΕ αναμένει..

ότι η συνολική παραγωγή ορυκτών καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμείνει επίπεδη το 2021 καθώς η αύξηση της παραγωγής άνθρακα αντισταθμίζει την παραγωγή φυσικού αερίου . Η ΕΠΕ αναμένει ότι η παραγωγή όλων των ορυκτών καυσίμων - αργού πετρελαίου, άνθρακα, ξηρού φυσικού αερίου και υγρών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου (NGPL) - θα αυξηθεί το 2022, αλλά προβλέπεται ότι η παραγωγή ορυκτών καυσίμων θα παραμείνει χαμηλότερη από την κορυφή του 2019.

Οι έρευνες της ΕΠΕ μετρούν την παραγωγή ορυκτών καυσίμων σε φυσικές μονάδες, όπως κυβικά πόδια για φυσικό αέριο, βαρέλια αργού πετρελαίου και μικρούς τόνους για άνθρακα. Σε αυτό το άρθρο, η παραγωγή ενέργειας εκφράζεται σε μονάδες περιεκτικότητας σε θερμότητα ώστε να επιτρέπονται συγκρίσεις μεταξύ των τύπων καυσίμου. Σε βάση θερμικής περιεκτικότητας, το ξηρό φυσικό αέριο αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο παραγωγής ορυκτών καυσίμων το 2020, στο 46%. Το αργό πετρέλαιο αντιστοιχούσε στο 31%, ο άνθρακας στο 14% και το NGPL για 9%.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως το 2010, ο άνθρακας ήταν η κύρια πηγή παραγωγής ορυκτών καυσίμων στις ΗΠΑ, αλλά έκτοτε η παραγωγή άνθρακα ξεπέρασε το ξηρό φυσικό αέριο (το 2011) και το αργό πετρέλαιο (το 2015). Το 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρήγαγαν δύο φορές περισσότερη ενέργεια από το αργό πετρέλαιο (24 τετρα δισεκατομμύρια Btu) από τον άνθρακα (11 τετρα δισεκατομμύρια Btu) και τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από το φυσικό αέριο (35 τετρακατομμύρια Btu)

Η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ μειώθηκε κατά περίπου 24% το 2020, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΠΕ, η παραγωγή άνθρακα των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 12% το 2021 και άλλο 4% το 2022. Τα τελευταία χρόνια, περίπου το 90% του αμερικανικού άνθρακα έχει καταναλωθεί από το τομέας ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΠΕ, οι αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου αναμένεται να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία θα οδηγήσει σε αυξημένο μερίδιο για τον άνθρακα - και σε μικρότερο βαθμό, ένα αυξημένο μερίδιο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή - στην ηλεκτρική ενέργεια μείγμα παραγωγής.

Η ΕΠΕ εκτιμά ότι η παραγωγή NGPL των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 7% το 2020. Οι πιο αποτελεσματικές μονάδες επεξεργασίας φυσικού αερίου που τέθηκαν σε λειτουργία, υποστήριξαν την αύξηση της παραγωγής NGPL, παρόλο που η παραγωγή φυσικού αερίου μειώθηκε. Η ΕΠΕ αναμένει ότι η εγχώρια παραγωγή NGPL θα αυξηθεί κατά 2% το 2021 και κατά 7% το 2022 κυρίως λόγω της αύξησης της παραγωγής αιθανίου


Από το eia.gov

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου