Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Το ένα τρίτο των εργαζομένων πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετώπισαν περικοπές μισθών το 2020 λόγω πανδημίας

 






Σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιμετώπισε περικοπές αμοιβών το 2020, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα την Τρίτη, καθώς η κρίση του κοροναϊού μείωσε τη ζήτηση και τις τιμές των καυσίμων.

Οι εργάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου εξακολουθούν να είναι από τους υψηλότερους αμειβόμενους στον κόσμο, αλλά η πλειονότητα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ένιωθαν λιγότερο ασφαλείς για τις δουλειές τους από..

ό, τι πριν από ένα χρόνο, καθώς η μετάβαση σε πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μείωσε τις επενδύσεις στη βιομηχανία τους.

Οι μισθοί στον τομέα συνδέονται στενά με τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες μειώθηκαν πέρυσι, καθώς οι κλειδαριές μείωσαν τη ζήτηση καυσίμων.

Περίπου το 30% των επαγγελματιών είδαν πτώση στις αμοιβές πέρυσι και ένας στους τέσσερις είπε ότι οι μισθοί και οι ημερήσιοι ρυθμοί τους μειώθηκαν περισσότερο από 5%, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας Global Energy Talent Index (GETI) της εταιρείας Airswift.

Σχεδόν το 20% των εργαζομένων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανέμεναν περαιτέρω μείωση των μισθών το 2021, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία εξέτασε 16.000 επαγγελματίες της ενέργειας σε 166 χώρες.

Μόνο το 37% των εργαζομένων ανέφερε αύξηση μισθών το 2020, σε σύγκριση με το 50% πέρυσι, ανέφερε.

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στη Βόρεια Αμερική ήταν οι υψηλότεροι αμειβόμενοι, με ετήσιο εισόδημα περίπου 100.000 $ κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ οι εργαζόμενοι στη Λατινική Αμερική ήταν οι χαμηλότεροι αμειβόμενοι με μέσο ετήσιο μισθό περίπου 50.000 $.

Η ασφάλεια των θέσεων εργασίας ήταν χαμηλή σε όλους τους τομείς της ενέργειας, με το 78% των εργαζομένων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο να αισθάνονται λιγότερο ασφαλή από ό, τι πριν από ένα χρόνο για τις θέσεις εργασίας τους. Το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 66% για όσους εργάζονται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο 59% αυτών που εργάζονται σε πυρηνική ενέργεια.


ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν μειώσει τις θέσεις εργασίας για να επιβιώσουν σε αυτό που αναμένεται να είναι ένα μεγάλο τμήμα της αδύναμης ζήτησης. Η εταιρεία συμβούλων της Rystad Energy δήλωσε τον Οκτώβριο ότι περισσότερες από 400.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία είχαν περικοπεί έως το 2020, οι μισές από αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου υπάρχει μεγάλη έμφαση στην δαπανηρή παραγωγή πετρελαίου σχιστόλιθου.

«Με βάση τις γνώσεις μας και τις γνώσεις μας για την αγορά σχιστόλιθου στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή ήταν μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο για την πανδημία», δήλωσε στο Reuters η διευθύνων σύμβουλος της Airswift, Janette Marx.

Σχεδόν εννέα στους 10 ερωτηθέντες στην έρευνα ανέμεναν ότι η πανδημία θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμες αλλαγές στη βιομηχανία, με τον αντίκτυπο να κυμαίνεται από τον αριθμό των υπαλλήλων έως τον τρόπο λειτουργίας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας.

Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου