Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Στρατηγική συνεργασία ADNOC ‒ Eni



 Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας παραχώρησης εξορυκτικών δραστηριοτήτων με κοινοπραξία εταιρειών με επικεφαλής την Eni Abu Dhabi, θυγατρική του ενεργειακού γίγαντα της Ιταλίας Eni, και την PTTEP MENA, μέλος της PTT Exploration and Production Public Company Limited της Ταϊλάνδης (PTTEP).

Η συμφωνία αυτή έρχεται..

σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής συνεργασίας της ADNOC με την Occidental, καθώς η εταιρεία του εμιράτου συνεχίζει να αξιοποιεί και να ενισχύει τις στρατηγικές συνεργασίες της, ώστε να επιταχύνει την εξερεύνηση και την ανάπτυξη των πόρων υδρογονανθράκων του Άμπου Ντάμπι.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Eni θα αναλάβει τις ερευνητικές εργασίες, ενώ από κοινού με την PTTEP θα κατέχουν το 100% στη φάση της εξόρυξης, επενδύοντας έως 1,51 δισ. AED (412 εκατ. δολάρια).

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi, δήλωσε ότι η συμφωνία «αντιπροσωπεύει ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση της στρατηγικής της Eni για να γίνει ηγετικός παράγοντας στο Άμπου Ντάμπι, ηγετική περιοχή για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Μετά την επιτυχή εμπορική ανακάλυψη κατά τη διάρκεια της φάσης εξερεύνησης, η Eni και η PTTEP, από κοινού, θα έχουν το δικαίωμα σε παραχώρηση της παραγωγής και της εξόρυξης.

Η ADNOC κατέχει το δικαίωμα να διατηρεί μερίδιο 60% στη φάση παραγωγής της παραχώρησης. Η χρονική διάρκεια της φάσης παραγωγής είναι 35 χρόνια από την έναρξη των ερευνητικών εργασιών.


Φωτό: Tom Fisk/Pexels


Από το naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου