Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στις 27/10/20021 η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει τους εργαζομένους ότι συναντήθηκε με το αντιπροσωπευτικό σωματείο σχετικά με τον μετασχηματισμό της.

Για αποκατάσταση της αλήθειας η εταιρεία συναντήθηκε..

με το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ και καμία ενημέρωση δεν υπήρχε τουλάχιστον στον εκπρόσωπο του Αγωνιστικού Μετώπου σε ότι αφορά τη συνάντηση αυτή.

Ο νέος εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου είχαμε τονίσει πως δεν αφορά επιμέρους αλλαγές στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλλά τη μετατροπή σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή επιχείρηση με έμφαση στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, με τα σχέδιά αυτά να απαιτούν πιο φθηνή εργασία, λιγότερο προσωπικό, μεγαλύτερη εντατικοποίηση και εργολαβοποίηση!! Από την ανακοίνωση της εταιρείας αντιλαμβανόμαστε ότι στα σχέδια της έχει σύμμαχο, συμπαραστάτη και το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ.

Στην ανακοίνωση η εταιρεία «ξέχασε» να αναφέρει :

. πως θα καλυφθούν τα οργανικά κενά που θα προκύψουν από τις «εθελούσιες» απολύσεις μαζί με υπάρχοντα κενά στις μονάδες.

. πότε θα σταματήσουν τα δωδεκάωρα που ο κόσμος εδώ και δυο χρόνια έχει εξαντληθεί από τις επαναλαμβανόμενες γενικές συντηρήσεις, το πρόγραμμα του κορονοϊού και τα οργανικά κενά.

Συνάδελφοι,

Αυτή την περίοδο υπάρχουν δυο όψεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η μια αποτελεί του εργαζομένους της E-FOOD που έκαναν κουρελόχαρτο το νόμο Χατζηδάκη και υπέγραψαν συλλογική σύμβαση εργασίας, είναι οι εργάτες στη COSCO που δίνουν παλικαρίσιο αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια, είναι τα εκατοντάδες σωματεία και εργατικά κέντρα που οργανώνουν την πάλη για να μην εφαρμοστεί ο νομός έκτρωμα Χατζηδάκη.

Και από την άλλη έχουμε τις δυνάμεις του συμβιβασμού που όταν εργοδοσία και κυβέρνηση σφυρίζουν τρέχουν να υλοποιήσουν ότι τους προτάξουν.

Εναρμονίζονται πλήρως με το νόμο Χατζηδάκη δημιουργώντας διαπαραταξιακές επιτροπές και βάζουν πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της εταιρείας.

Καλούμε τους συνάδελφους να βγάλουν συμπεράσματα από την ανακοίνωση της εταιρείας και του προεδρείου ΠΣΕΕΠ που είναι το αποτέλεσμα από την πολιτική της απελευθέρωσης στο κλάδο της ενέργειας. Που αντιμετωπίζει το πετρέλαιο, το ρεύμα κλπ. ως εμπόρευμα και όχι ως κοινωνικό αγαθό.

Διεκδικούμε:

. σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους στον ΟΜΙΛΟ ΕΛΠΕ

. Κατάργηση της εργολαβοποίησης - ένταξη όλων των εργαζομένων στη ΣΣΕ με δικαιώματα και παροχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες

. να μην εφαρμοστεί το έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη

Το Αγωνιστικό Μέτωπο θα μπει με όλες του τις δυνάμεις στην μάχη για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και στο πλάι του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας θα οργανώσει την μάχη το επόμενο διάστημα να βάλουμε φρένο στις αρνητικές εξελίξεις.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνουν συνδικάτα και Ομοσπονδίες την Πέμπτη, 4 Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.


                              ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου