Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών λεκάνης απορροής σχιστόλιθου ΗΠΑ ξεπερνά το υψηλό επταετίας



 Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ ξεπέρασε το υψηλό επταετίας αυτόν τον μήνα, καθώς οι εταιρείες ενοποιούν την έκταση σε παραγωγικές λεκάνες του νότου.

Το 2021 είχε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο..

δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών, το οποίο ανέρχεται πλέον στα 53,9 δισεκατομμύρια δολάρια έτος μέχρι σήμερα, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο δραστηριότητας από το 2014, σύμφωνα με την S&P Global Platts Analytics. Σε όλο το 2014, η πιο πολυσύχναστη χρονιά που έχει καταγραφεί, η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών ανήλθε σε 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2014, ο μέσος όρος του φυσικού αερίου του Henry Hub ήταν 4,37 $/MMBtu, ο υψηλότερος ετήσιος μέσος όρος από το 2010. Το έτος φυσικού αερίου του Henry Hub μέχρι σήμερα το 2021 ήταν κατά μέσο όρο 3,85 $/MMBtu, που είναι ο ισχυρότερος μέσος όρος από το 2014.

Αν και δεν αποτελεί έκπληξη ότι το Permian Basin αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος όλων των συναλλαγών στο 60%, το Haynesville είχε μια ασυνήθιστα δραστήρια χρονιά. Το Haynesville είχε δραστηριότητα 6,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 13% όλων των συναλλαγών μέχρι σήμερα, καθιστώντας το το δεύτερο πιο ενεργό λεκανοπέδιο.

Η Southwestern Energy εισήλθε στο Haynesville νωρίτερα φέτος, με την αγορά της Indigo Natural Resources για 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η νεότερη εξαγορά της GEP Haynesville έναντι 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα τους καταστήσει τον μεγαλύτερο χειριστή Haynesville στη χώρα. Η συμφωνία θα περιλαμβάνει 1,33 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και τα υπόλοιπα 525 εκατομμύρια δολάρια θα προέρχονται από περίπου 99 εκατομμύρια μετοχές κοινών μετοχών.

Το Haynesville παρέχει σχεδόν πρόσβαση σε αυξανόμενες περιοχές ζήτησης, όπως τροφοδοσία αερίου LNG, εξαγωγές στο Μεξικό, βιομηχανική παραγωγή και παραγωγή αερίου.

«Η συναλλαγή προσθέτει σημαντικές τοποθεσίες με υψηλή απόδοση στο απόθεμά μας ανάπτυξης, ενώ επεκτείνει την πρόσβαση σε premium αγορές του Gulf Coast», δήλωσε ο Bill Way, Διευθύνων Σύμβουλος της Southwestern Energy. «Η στρατηγική χρηματοδότησης και αντιστάθμισης κινδύνου για τη συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή μας για οικονομική ευρωστία και πειθαρχημένη διαχείριση επιχειρηματικού κινδύνου».

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών συνεχίστηκε επίσης κατά το τέταρτο τρίμηνο στη λεκάνη της Πέρμιας.

Με την αγορά από την Colgate Energy ενός άλλου τετράγωνου μικρής έκτασης στη λεκάνη του Ντέλαγουερ, 22.000 καθαρών στρεμμάτων για 190 εκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία έχει τώρα πάνω από 100.000 καθαρά στρέμματα εντός της λεκάνης. Τα κύρια τετράγωνά τους βρίσκονται στις κομητείες Reeves, Ward και Eddy και αναμένεται να παράγουν περίπου 62.000 Boe/ημέρα.

Μια άλλη νότια λεκάνη των ΗΠΑ, το Eagle Ford στο Νότιο Τέξας, παρουσίασε επίσης πρόσθετη δραστηριότητα το τέταρτο τρίμηνο. Αντιπροσώπευε περίπου το 10% της δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών σχιστόλιθου των ΗΠΑ το 2021, καθιστώντας την την τρίτη πιο ενεργή λεκάνη πίσω από το Permian και το Haynesville.

Η μεγάλη ινδική Reliance Industries συνήψε συμφωνία αυτόν τον μήνα με την Ensign Operating για την πώληση των εκτάσεων της Eagle Ford, που είναι το τελευταίο εναπομείναν περιουσιακό της στοιχείο από σχιστόλιθο ΗΠΑ. Η συμφωνία περιλαμβάνει 62.000 καθαρά στρέμματα με τρέχουσα παραγωγή 18.000 boe/d. Αν και η συνολική τιμή πώλησης δεν αποκαλύφθηκε, η Platts Analytics εκτιμά με βάση τις πρόσφατες μετρήσεις των συμφωνιών στο Eagle Ford ότι η συνολική τιμή ήταν περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 είχε ελάχιστη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών, αλλά το δεύτερο τρίμηνο ήταν γεμάτο με συναλλαγές λίγο κάτω των 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούν το 46% της συνολικής δραστηριότητας φέτος.

Ενώ η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών έχει ξεπεράσει το υψηλό επταετίας το 2021, οι πτωχεύσεις μεταξύ των ανάντη φορέων εκμετάλλευσης βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τουλάχιστον το 2015, σύμφωνα με τους Haynes και Boone. Σε όλο το πρώτο εξάμηνο του 2021, μόνο 12 παραγωγοί υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης, ο χαμηλότερος αριθμός από το 2015, όταν υπέβαλαν αίτηση 13 εταιρείες.


Από το spglobal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου