Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η Eni αναπτύσσει νέο βιοκαύσιμο



 

Ένα νέο βιοκαύσιμο καύσιμο που αναπτύχθηκε από την ενεργειακή ομάδα Eni χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή για να τροφοδοτήσει τον διάδοχο της Alitalia ITA ως μέρος των σχεδίων για τη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα.

Το βιώσιμο καύσιμο της αεροπορίας (SAF), που παράγεται..

από απόβλητα και υπολείμματα, θα παραχθεί στα διυλιστήρια της Eni στον Τάραντο και, στις αρχές του επόμενου έτους, στο Λιβόρνο, ανέφερε η Eni σε δήλωσή της.

Τα καύσιμα, τα οποία θα πωληθούν σε μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, χρησιμοποιήθηκαν στην παρθενική πτήση του νέου κρατικού αερομεταφορέα ITA, ο οποίος την Παρασκευή ανέλαβε την Alitalia.

Τα SAF είναι μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά καύσιμα τζετ που θεωρούνται πιο φιλικά για το κλίμα, καθώς βοηθούν στην αντικατάσταση πιο βρώμικων πετρελαϊκών προϊόντων, ενώ παράλληλα παρέχουν νέες χρήσεις για τα απόβλητα.

Η Eni δήλωσε ότι η παραγωγή του νέου της βιοκαυσίμου ήταν μέρος των σχεδίων για διπλασιασμό της ικανότητας βιο-διύλισης 1,1 εκατομμυρίων τόνων ετησίως έως το 2024, ανεβάζοντάς την σε 5-6 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2050.

Νωρίτερα φέτος, η Eni δεσμεύτηκε ότι θα απαλλαγεί πλήρως από όλα τα προϊόντα και τις διαδικασίες της έως το 2050, εν μέρει με την αύξηση της παραγωγής από βιο-διυλιστήρια


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου