Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Προώθηση της ψυχικής υγείας και της ευημερίας στο χώρο εργασίας

 






Κάθε 10 Οκτωβρίου σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα entalυχικής Υγείας για την αύξηση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και την κινητοποίηση προσπαθειών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας. Στο πλαίσιο του φετινού θέματος «entalυχική υγεία σε έναν άνισο κόσμο», που ορίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Mυχικής..

Υγείας, η εστίαση είναι στα ζητήματα που διαιωνίζουν τις ανισότητες στην ψυχική υγεία και στη στήριξη των κοινωνιών των πολιτών να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην αντιμετώπισή τους.

Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το άγχος στην εργασία είναι από τα πιο προκλητικά ζητήματα στην ασφάλεια και υγεία στην εργασία (ΕΑΥ). Αυτά ήταν ιδιαίτερα σχετικά με την πανδημία COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία ατόμων, οργανισμών και εθνικών οικονομιών.

Με τη σωστή προσέγγιση, οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το εργασιακό άγχος μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον τύπο της επιχείρησης.

Διαβάστε τα άρθρα OSHwiki σχετικά με την «entalυχική υγεία στην εργασία » και « COVID-19: καθοδήγηση για τον εργασιακό χώρο »

Χρησιμοποιήστε την Οδηγία της ΕΕ: ​​« COVID -19: ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑ - Προσαρμογή χώρων εργασίας και προστασία των εργαζομένων »

Μοιραστείτε το hashtag #WorldMentalHealthDay στα κοινωνικά μέσα


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου