Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Η Chevron Ετοιμάζει τη «Γραμμή Άμυνας» σε Πιθανή «Επίθεση» Ακτιβιστών Επενδυτών Αλά Exxon Mobil

 




Η Chevron Corp. ετοιμάζει τη «γραμμή άμυνάς» της ενάντια σε μια πιθανή πρόκληση από ακτιβιστές επενδυτές, όπως αυτή που συνέβη στην Exxon Mobil Corp. νωρίτερα φέτος, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη άτομα εξοικειωμένα με το θέμα. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα στελέχη της Chevron συναντήθηκαν..

με εκπροσώπους του Engine No. 1, της εταιρείας επενδύσεων που ήταν επικεφαλής του επιτυχημένου αγώνα για την κατάληψη τριών θέσεων στο Δ. Σ. της Exxon, ανέφεραν οι παραπάνω πηγές

Η Chevron αποκάλυψε μερικά από τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «εγκάρδιες», ενώ η  Engine Νο 1 δεν έδωσε καμία ένδειξη ότι θα ακολουθήσει μια εκστρατεία εναντίον της Chevron, ανέφεραν οι εν λόγω πηγές

Η Engine Νο 1 εξετάζει αν θα θέσει ξανά στο στόχαστρό της κάποια μεγάλη εταιρεία πετρελαίου, ενώ και άλλοι επενδυτές έχουν έρθει σε επαφή με το συγκεκριμένο hedge fund για να οργανώσουν μία ομάδα με στόχο την αγορά μετοχών της Chevron, βολιδοσκοπώντας για πιθανό ενδιαφέρον σχετικά με την έναρξη μιας δεύτερης μεγάλης εκστρατείας, είπαν άνθρωποι εξοικειωμένοι με το θέμα. Η ίδια η Engine Νο 1 δεν έχει λάβει καμία απόφαση για άλλη καμπάνια, ανέφερε μία πηγή.

Η Chevron έχει μελετήσει την εκστρατεία της Engine No. 1 εναντίον της Exxon και η ήττα της ανταγωνίστριάς της κατέστησε σαφή την επείγουσα ανάγκη για την δημοσιοποίηση των σχεδίων της πετρελαϊκής σχετικά με την ενεργειακή μετάβαση, ανέφεραν άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.

Το διοικητικό συμβούλιο της Chevron συνεδρίασε με φυσική παρουσία αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Τα θέματα συζήτησης περιελάμβαναν τη διαμάχη Exxon-Engine No. 1, όπως αναφέρουν οι πηγές τη WSJ.

Η Chevron αναπτύσσει στρατηγική ενεργειακής μετάβασης από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Τις επόμενες εβδομάδες, σχεδιάζει να ανακοινώσει πιο φιλόδοξους στόχους μείωσης του άνθρακα σε σχέση με αυτούς που είχε καθορίσει προηγουμένως, ενώ η εταιρεία εξετάζει, επίσης, την προσθήκη ενός νέου διευθυντή με περιβαλλοντική τεχνογνωσία στο διοικητικό της συμβούλιο, σύμφωνα με τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας.


Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου