Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

ΕΙΑ: Η Permian εκτοξεύει την παραγωγή αργού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο

 



Η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί στα 8,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τη έκθεση της Διοίκησης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Η πρόβλεψη καθοδηγείται από την ανάπτυξη, της Permian, όπου η παραγωγή..

εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 49.000 bpd , αντισταθμίζοντας την πτώση που αναμένεται από το Bakken και άλλες κορυφαίες περιοχές.

Η παραγωγή στην Permian αναμένεται να φτάσει τα 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Αντίθετα, η παραγωγή στο Eagle Ford στο Νότιο Τέξας αναμένεται να μειωθεί κατά 5.000 βαρέλια ημερησίως στα 1,05 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ενώ η λεκάνη Bakken της Βόρειας Ντακότα και της Μοντάνα αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 1.000 βαρέλια την ημέρα στα 1,14 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.


Τιμές

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα επίπεδα που σημειώθηκαν πέρυσι, οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες έχουν αυξήσει ορισμένες δραστηριότητες γεώτρησης.

Οι αμερικανικές εξέδρες πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10 σε 397 την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020 και από 172 πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Η Enverus, πάροχος ενεργειακών δεδομένων ανέφερε ότι ο αριθμός των ενεργών γεωτρήσεων αυξήθηκε κατά οκτώ σε 575 την εβδομάδα έως τις 11 Αυγούστου, με τις περισσότερες αυξήσεις στην Appalachia και το Permian. Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 0,16 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως (bcfd) σε 86,1 bcfd τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η ΕΙΑ.

Η παραγωγή αερίου στην Appalachia, τη μεγαλύτερη λεκάνη σχιστολιθικού, αναμενόταν να αυξηθεί κατά λιγότερο από 0,1 bcfd σε 34,4 bcfd τον Σεπτέμβριο.

Αυτό συγκρίνεται με μηνιαίο ρεκόρ 35,6 bcfd τον Δεκέμβριο του 2020. Η παραγωγή αερίου στο Haynesville στο Τέξας, τη Λουιζιάνα και το Αρκάνσας αναμενόταν να αυξηθεί κατά περισσότερο από 0,1 bcfd σε 13,5 bcfd τον Σεπτέμβριο.


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου