Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού τις ΗΠΑ - Αυξήθηκε η ζήτηση βενζίνης

 




Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης των ΗΠΑ μειώθηκαν και η ζήτηση βενζίνης έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2019, ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ την Πέμπτη 8/7/2021.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά..

6,9 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 2 Ιουλίου στα 445,5 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2020 και περισσότερο από την αναμενόμενη πτώση των 4 εκατομμυρίων βαρελιών που εκτιμήθηκε σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα αποθέματα αργού έχουν μειωθεί σταθερά για αρκετές εβδομάδες καθώς τα διυλιστήρια επεξεργάζονται περισσότερο πετρέλαιο σε βενζίνη, ντίζελ και άλλα προϊόντα. Συνολικά το παρεχόμενο προϊόν αυξήθηκε στα 20,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd), στο ίδιο επίπεδο με πριν από δύο χρόνια πριν από την πανδημία.

Επιπλέον, η ζήτηση βενζίνης αυξήθηκε σε ρεκόρ εβδομάδας, αλλά ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων ήταν 9,5 εκατομμύρια bpd, ο υψηλότερος από τον Οκτώβριο του 2019. Αυτό βοήθησε στη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 6,1 εκατομμύρια βαρέλια, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για πτώση 2,2 εκατομμυρίων βαρελιών.

"Η έκθεση είναι αισιόδοξη, δεν υπάρχει αμφιβολία", δήλωσε ο Tony Headrick, αναλυτής της αγοράς ενέργειας στην CHS Hedging. "

Περί τις 19:49 ώρα Ελλάδας το αργό ενισχυόταν κατά 0,82% στα 72,79 δολάρια το βαρέλι και το brent σημείωνε άνοδο 0,75% στα 73,99 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα αργού σημείωσαν πτώση ακόμη και όταν τα διυλιστήρια μείωσαν τη δραστηριότητα την τελευταία εβδομάδα, με τις ροές να μειώνονται κατά 184.000 bpd και τα ποσοστά χρησιμοποίησης να υποχωρούν κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 92,2% της χωρητικότητας.

Η παραγωγή αυξήθηκε στα 11,3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ακόμη χαμηλότερα από το ρεκόρ του 2019 στα 13 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

"Παρόλο που είδαμε λίγο αύξηση στα 11,3 εκατομμύρια, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να πάμε εκεί για να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital στη Νέα Υόρκη.

Τα αποθέματα αποστάγματος που περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα.


Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου