Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Η Ρωσία έχει ελάχιστα αποθέματα πετρελαίου έως το 2080

 


Τα αποθέματα πετρελαίου της Ρωσίας θα διαρκέσουν έως το 2080 με τον τρέχοντα ρυθμό της ετήσιας παραγωγής, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων Αλέξανδρος Κοζλόφ σε ρωσικό κατάστημα RBC σε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα.

Η Ρωσία διαθέτει επίσης αποθέματα φυσικού αερίου για άλλα 103 χρόνια ετήσιας παραγωγής στα τρέχοντα επίπεδα παραγωγής, δήλωσε ο υπουργός.

Τα πραγματικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας θα μπορούσαν..

ακόμη και να αυξηθούν εάν εντείνει την εξερεύνηση σε δύσκολες περιοχές, πρόσθεσε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι η Ρωσία πρέπει να αναπτύξει εξερεύνηση, συμπεριλαμβανομένων και σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τον περασμένο μήνα, ο Evgeny Kiselev, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ορυκτών Πόρων, δήλωσε στο κρατικό κατάστημα Rossiyskaya Gazeta ότι η Ρωσία διαθέτει αποθέματα πετρελαίου αξίας 58 ετών, από τα οποία 19 χρόνια για την άντληση των αποθεμάτων αυτών σε τρέχοντα επίπεδα με την τρέχουσα τεχνολογία. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην τεχνολογία θα συνεχίσουν να περιορίζουν την προθεσμία.

Ερωτηθείς για πόσο καιρό θα έχει η Ρωσία αποθέματα πετρελαίου, ο Κισέλεφ είπε «επ 'αόριστον».

Τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι καθοριστικής σημασίας για τα έσοδα του προϋπολογισμού της Ρωσίας. Η τιμή του πετρελαίου καταρρέει όπως το προηγούμενο έτος σε πολιτικές σύσφιξης της ζώνης παρά την επιμονή της Μόσχας ότι μπορεί να ζήσει με πετρέλαιο 30 $.

Η παραγωγή της Ρωσίας μειώθηκε πέρυσι και έχει οριστεί για μικρή ανάπτυξη φέτος και επόμενη, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία και εκτιμήσεις.

Αφού σημείωσε μια μετα-σοβιετική υψηλή παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνωμάτων το 2019, η Ρωσία σημείωσε πτώση της παραγωγής της κατά 8,6% το 2020 λόγω της χαμηλότερης παγκόσμιας ζήτησης και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου, καθώς και των περικοπών παραγωγής του ΟΠΕΚ +. Η παραγωγή αργού πετρελαίου και συμπυκνωμάτων της Ρωσίας μειώθηκε το 2020 για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση του 2008 και στη συνέχεια υποχώρησε στις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.  

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία μείωσε τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή αργού πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα για τα 2021 και 2022, αλλά κράτησε τις εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου για το 2023 και το 2024 αμετάβλητες. Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ρωσικής κυβέρνησης, η παραγωγή πετρελαίου φέτος αναμένεται να ανέλθει στους 517 εκατομμύρια τόνους, έναντι προηγούμενης εκτίμησης 560 εκατομμυρίων τόνων. Η πρόβλεψη για την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας το 2022 μειώθηκε επίσης, σε 548 εκατομμύρια τόνους, σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις παραγωγής 558 εκατομμυρίων τόνων.

Από την Tsvetana Paraskova

Από το oilprice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου