Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Η Σρι Λάνκα ζητά αποζημίωση από τον Έλληνα εφοπλιστή μετά από μεγάλη διαρροή πετρελαίου

 





Η Σρι Λάνκα ζητά αποζημίωση για τη ζημία στο περιβάλλον της που προκλήθηκε από διαρροή πετρελαίου από ελληνικό φορτηγό πλοίο.

Το πλοίο New Diamond ταξίδευε από το Κουβέιτ στην Ινδία με 270.000 τόνους αργού πετρελαίου τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, όταν ξέσπασε..

πυρκαγιά καθώς διέρρευσε την ανατολική ακτή της Σρι Λάνκα.

Το αργό που μεταφερόταν ως φορτίο δεν επηρεάστηκε από τη φωτιά, αλλά μερικά από τα καύσιμα του δεξαμενόπλοιου διέρρευσαν στον Ινδικό Ωκεανό.

Την περασμένη εβδομάδα, η  Σρι Λάνκα υπέβαλε αξίωση 17,38 εκατομμυρίων δολαρίων στην ελληνική εταιρεία Porto Emporios Shipping Inc.

«Ο Γενικός Εισαγγελέας διαβίβασε την αξίωση θαλάσσιας ρύπανσης για 3.423 εκατομμύρια ρουπίες (17,38 εκατομμύρια δολάρια) σε δικηγόρους των ιδιοκτητών της MT New Diamond σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε τον Σεπτέμβριο», ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο του κρατικού εισαγγελέα της Σρι Λάνκα.








Αξιωματούχοι είπαν ότι περίπου 400 έως 480 τόνοι καυσίμων είχαν διαρρεύσει από το πλοίο.

Η φωτιά ξεκίνησε μετά την έκρηξη ενός λέβητα μηχανοστασίου, σκοτώνοντας ένα μέλος του πληρώματος. Το υπόλοιπο πλήρωμα των 22, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη, δραπέτευσε χωρίς τραυματισμό.

Η πυρκαγιά πυροβολήθηκε σε κοινή αποστολή από το Ναυτικό της Σρι Λάνκα, την Πολεμική Αεροπορία της Σρι Λάνκα, τη Φρουρά Κόστους της Σρι Λάνκα, το Ινδικό Ναυτικό και τους Ινδούς ακτοφύλακες.


Από το greekcitytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου