Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας της Covid 19, στο πλαίσιο των οποίων είμαστε υποχρεωμένοι σαν εργαζόμενοι να λειτουργούμε απρόσκοπτα και ασφαλώς σε 24ωρη βάση, απαιτούν πέρα από τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία των εργαζομένων, σαφή μέτρα πρόληψης και προστασίας της υγείας μας από πλευράς Εταιρείας.

Η έξαρση της πανδημίας κατάφερε μέσα..

σε λίγες ώρες να αποδομήσει τα «Covid shield excellence» που ανακοίνωσε με έπαρση η εταιρεία, όσο και να αποδείξει περίτρανα την ανάγκη για προσλήψεις και κάλυψη των Οργανικών θέσεων… χθες.

Το γεγονός, ότι την ώρα που υπάρχει έκρηξη κρουσμάτων στη χώρα αντί να αυξήσει η Εταιρεία τα τεστ, τα μείωσε, είναι απλά ανεξήγητο, κάτι που είχαμε αναφέρει με επιστολή μας στην Εταιρεία στις 29/01/21 αλλά και στις αλλεπάλληλες μεταξύ μας επαφές.

Πώς εξηγείται το γεγονός, πως υπήρχαν συνάδελφοι που χάσανε μεροκάματα, επειδή δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν κατά γράμμα παλαιότερες οδηγίες της Εταιρείας, ακόμα και αν είχαν ενημερώσει εγκαίρως, ενώ σε άλλες περιπτώσεις αρκούσε ένα απλό rapid test, γιατί πάλι δεν έβγαινε η βάρδια;;;

Επίσης μας προβληματίζει η φιλοσοφία κάποιων στελεχών που διαχειρίζονται την Covid 19 και την υγεία των εργαζομένων, όπου δίνουν την εντύπωση πως ότι και να γίνει, κάποιοι θα δουλεύουν. Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η αντιμετώπιση περιστατικών όπου όταν κάποιος εργαζόμενος έρχεται σε επαφή με πιστοποιημένο κρούσμα βγαίνει - και σωστά - εκτός εργασίας, ενώ αντίθετα εργαζόμενοι στη βάρδια για να βγουν εκτός εργασίας, πρέπει να μην είναι υπερωρία, να αποδεικνύει την ακριβή απόσταση με την επαφή, ότι το κρούσμα δεν φορούσε μάσκα πυρηνικού - βιολογικού πολέμου, κλπ…

Είναι αδιανόητο να υπάρχει επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα συναδέλφου από βάρδια που είναι σε ρεπό, ο συνάδελφος να έχει δώσει τις επαφές του και αυτοί τουλάχιστον οι συνάδελφοι να τους επιτρέπεται να έρχονται στην εργασία. Θα έπρεπε να προσέλθουν μόνο για τεστ, να αποχωρήσουν για τις μέρες επώασης και έπειτα να επιστρέψουν στην εργασία τους μόνο με αρνητικό τεστ. Μόνο έτσι θα εξασφαλιζόταν η υγεία των συναδέλφων και θα ελαχιστοποιούνταν ο κίνδυνος για μη ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων. 

Και μόνο η διαχείριση των προχθεσινών περιστατικών στα ΒΕΑ (όπως και αυτά των ΒΕΘ παλαιότερα), επιβεβαίωσε ότι πολλά λειτουργούν στο πόδι και χωρίς ξεκάθαρο σχέδιο. Θυμίζουμε δε ότι η Πανδημία στη χώρα μας ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2020.

Απαιτούμε η Εταιρεία να πάρει άμεσα τα ενδεδειγμένα μέτρα και ευχόμαστε η παραπάνω ελλιπής οργάνωση να μην έχει τον αντίκτυπο που όλοι απευχόμαστε, απέναντι στην υγεία των εργαζομένων και την Ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ευχόμαστε ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι να είναι καλά στην υγεία τους και αυτοί που δοκιμάζονται από τον κορωνοϊό, να έχουν τα λιγότερα συμπτώματα και να βρεθούν σύντομα κοντά μας, απόλυτα υγιείς!!!

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη στήριξή μας στους συναδέλφους των ΒΕΕ όπου για μία ακόμα φορά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επανεκκίνηση του Διυλιστηρίου. Εμείς από πλευράς μας θα τους εξασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση της Covid 19 καθώς και τις διαδικασίες ασφαλείας που αφορούν τόσο το προσωπικό όσο και τις εγκαταστάσεις. 


Από το pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου