Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Schlumberger: Καθαρές Ζημίες 10,5 Δις Δολ. το 2020 για τη Μεγαλύτερη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Πετρελαίου στον Κόσμο

 


Η Schlumberger κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους περίπου 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύνολο του 2020, ελαφρώς υψηλότερες από αυτές των 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2019, σύμφωνα με δήλωση οικονομικών αποτελεσμάτων που δημοσίευσε η εταιρεία την Παρασκευή

Τα έσοδα της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών πετρελαίου στον κόσμο μειώθηκαν επίσης κατά περίπου 28,3% το 2020 σε σχεδόν 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα ..

της εταιρείας είχαν ανέλθει σε 32,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019

Αύξηση στα έσοδα το τέταρτο τρίμηνο

Η Schlumberger παρουσίασε συνολικά έσοδα δ΄ τριμήνου ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 5% πάνω από το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Ήταν η πρώτη αύξηση σε τριμηνιαία βάση από το τρίτο τρίμηνο του 2019. Ενώ τα έσοδα το δ΄ τρίμηνο ήταν υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ήταν ακόμη χαμηλότερα από τα έσοδα 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που δημοσίευσε την ίδια περίοδο του 2019. Η εταιρεία σημείωσε επίσης καθαρά έσοδα ύψους 374 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο έναντι απώλειας 82 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.

«Ολοκληρώσαμε το έτος σημειώνοντας πολύ ισχυρά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς αξιοποιήσαμε την ανάκαμψη της βιομηχανίας, η οποία έχει πλέον ξεκινήσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Schlumberger Olivier Le Peuch στην ως άνω δήλωση.

«Τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου αυξήθηκαν διαδοχικά κατά 5%, λόγω της έντονης δραστηριότητας και της σταθερής εκτέλεσης τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στις διεθνείς αγορές. Παρά την εποχικότητα, τα έσοδα αυξήθηκαν διαδοχικά και στα τέσσερα τμήματα [της εταιρείας] για πρώτη φορά από το τρίτο τρίμηνο του 2019», πρόσθεσε ο Le Peuch.

Από το energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου