Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Ρωσία-Σαουδική Αραβία: Εμβάθυνση της συνεργασίας και πέραν της ενέργειας

 




Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου και τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του OPEC και των χωρών εκτός του Οργανισμού.

Στις 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύνοδος κορυφής..

των μελών του OPEC+, ενώ το Ριάντ και η Μόσχα πρόκειται να διεξαγάγουν διμερείς συνομιλίες τον Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ Μπιν Σαλμάν, και του Ρώσου αντιπροέδρου Αλεξάντερ Νόβακ τονίστηκε η σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της εναλλακτικής ενέργειας και η παροχή υποστήριξης για την αντιμετώπιση τυχόν προκλήσεων που αντιμετωπίζει αυτή η συνεργασία.

Επιπλέον, οι δύο κορυφαίες πετρελαιοπαραγωγοί χώρες στοχεύουν επίσης σε μεγαλύτερη συνεργασία στη βιομηχανία, στη διαστημική τεχνολογία, στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών, στην αστική ανάπτυξη, στη χρηματοδότηση και στον τραπεζικό τομέα, στις μεταφορές, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Με τη Ρωσία «βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο στη διμερή μας σχέση και διασφαλίζουμε ότι η αγορά είναι σταθερή και βιώσιμη. Η συνεχής βιωσιμότητα και σταθερότητα είναι ο πυλώνας», σημείωσε ο Σαουδάραβας υπουργός.

Από το naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου