Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Και νέες επιχειρήσεις στο άρμα «The Climate Pledge»

 


Η BP και η Amazon συμφώνησαν να επεκτείνουν τη μακροχρόνια σχέση τους, με τη βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία να παρέχει επιπλέον ανανεώσιμη ενέργεια για να τροφοδοτήσει τις λειτουργίες της Amazon, και το Amazon Web Services (AWS) αντίστοιχα να επιτρέπει την επιτάχυνση του προγράμματος της BP να ψηφιοποιήσει τις υποδομές και τις λειτουργίες της.

Η BP προσβλέπει στην οικοδόμηση σχέσεων με μεγάλες..

εταιρείες, όπως η Amazon, ως βασικό μέρος της στρατηγικής της να μετατραπεί σε μια ολοκληρωμένη εταιρεία ενέργειας και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές έως το 2050 ή και νωρίτερα.

Ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP, δήλωσε: «Η επιτυχημένη σχέση μας υποστηρίζει τόσο τις φιλοδοξίες της BP όσο και της Amazon για μείωση των εκπομπών μας και βοηθά τους πελάτες μας να μειώσουν τις δικές τους. Η Amazon βοηθά την BP με καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες και (εμείς), χρησιμοποιώντας τις εμπορικές δυνατότητές μας, θα προσφέρουμε στην Amazon την αξιόπιστη και ευέλικτη προμήθεια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που χρειάζονται για να ικανοποιήσουν τη φιλοδοξία τους για απανθρακοποίηση».

«Αυτές οι νέες συμφωνίες με την BP μάς βοηθούν να επιτύχουμε τον στόχο μας να τροφοδοτούμε τις επιχειρήσεις μας με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο Nat Sahlstrom, διευθυντής της Amazon Energy. «Η βούλησή μας για περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια είναι ένα βήμα προς τον στόχο μας να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2040, ως μέρος της δέσμευσης της Amazon (για την κλιματική αλλαγή) στο Climate Pledge».

Σε μια νέα σειρά συμφωνιών καθαρής ενέργειας, η BP συμφώνησε να υπερδιπλασιάσει την ανανεώσιμη ισχύ που θα προμηθεύει την Amazon στην Ευρώπη, παρέχοντας επιπλέον 404 MW αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, ξεκινώντας από το 2022. Εξ αυτών, τα 275 MW θα προέρχονται από ένα νέο αιολικό έργο στη Σουηδία και τα 129 MW από δύο νέα αιολικά έργα στη Σκωτία. Πρόκειται για επιπλέον ενεργειακή συνεισφορά στο πλαίσιο της συμφωνίας των εταιρειών του Δεκεμβρίου του 2019, καθώς η BP προμηθεύει την AWS στην Ευρώπη με περίπου 170 MW ανανεώσιμης ισχύος.

Με βάση τη μακροχρόνια σχέση τους, τον Δεκέμβριο του 2019 η BP συμφώνησε να μετεγκαταστήσει πάνω από 900 βασικές εφαρμογές που φιλοξενούνται στα ευρωπαϊκά μεγάλα κέντρα δεδομένων στο AWS cloud.

Από το naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου