Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Η παραγωγή πετρελαίου της North Dakota δεν θα ανακάμψει μέχρι το 2022

 


Η παραγωγή αργού στη North Dakota, δεν αναμένεται να ανακάμψει στα προ-πανδημικά στάδια μέχρι τα τέλη του 2022. Αυτό συμβαίνει λόγω της απώλειας ζήτησης και της αυξανόμενης πίεσης των επενδυτών στους παραγωγούς πετρελαίου σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τα διακυβερνητικά (ESG) ζητήματα, δήλωσε ο Lynn Helms, διευθυντής του Υπουργείου Ορυκτών Πόρων.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της North Dakota μειώθηκε..

την άνοιξη και το καλοκαίρι ως αντίδραση στην πτώση της ζήτησης πετρελαίου. Η παραγωγή αργού της North Dakota μειώθηκε κατά 41,6% μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Μαΐου 2020, από 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) στο τέλος του περασμένου έτους σε μόλις 900.000 bpd τον Μάιο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΠΕ. Αυτά υποδηλώνουν ότι πολλοί παραγωγοί αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή από τα υπάρχοντα φρεάτια τους πέρα από τον όγκο που θα είχαν μειωθεί.

Αβεβαιότητες

Το καλοκαίρι, οι παραγωγοί στη North Dakota αντιμετώπισαν μια άλλη σημαντική αβεβαιότητα - τις μελλοντικές δραστηριότητες του αγωγού πετρελαίου πρόσβασης της Dakota, του βασικού αγωγού που μεταφέρει αργό από το Bakken. Η αβεβαιότητα καθυστέρησε τα σχέδια των πετρελαϊκών εταιρειών να επενδύσουν για να επαναφέρουν την παραγωγή που είχαν περιορίσει μετά την πανδημία που προκλήθηκε από τη ζήτηση και τις τιμές του πετρελαίου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, οι ενεργές εξέδρες στη North Dakota ήταν 15, σε σύγκριση με 53 εξέδρες που λειτουργούσαν ταυτόχρονα πέρυσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Ορυκτών Πόρων.

Η παραγωγή πετρελαίου τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020 διατηρήθηκε σταθερή στα 1,22 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που παρουσίασε η Helms. Αυτό είναι περίπου 300.000 bpd χαμηλότερα από την υψηλή μηνιαία παραγωγή 1,519 εκατομμύρια bpd τον Νοέμβριο του 2019.

«Η χαμηλότερη τιμή του αργού πετρελαίου άσκησε ακραίες πτωτικές πιέσεις στις μετρήσεις και στο πλήρωμα ολοκλήρωσης», δήλωσε η Helms, προσθέτοντας ότι οι αξιώσεις ανεργίας δείχνουν περίπου 12.200 απολύσεις στη βιομηχανία από τις 11 Δεκεμβρίου, με περισσότερες θέσεις εργασίας σε κίνδυνο λόγω της αστάθειας των τιμών του πετρελαίου.

Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου