Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Πρακτικά εργαλεία για πιο περιεκτικούς και υγιέστερους χώρους εργασίας

 






Το EU-OSHA υποστηρίζει το  CHRODIS PLUS - μια πρωτοβουλία της ΕΕ για την ενίσχυση της συμπερίληψης των χώρων εργασίας και της ικανότητας εργασίας των εργαζομένων με χρόνιες παθήσεις. Στο πλαίσιο του έργου, έχει δημοσιευτεί ένα πλαίσιο εργασίας για την απασχόληση και τις χρόνιες συνθήκες που περιλαμβάνει δύο στοιχεία: ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για διευθυντές και μια εργαλειοθήκη για..

χώρους εργασίας.

Το εκπαιδευτικό εργαλείο για τους διευθυντές στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη της ένταξης και την καλή διαχείριση των εργαζομένων με ή σε κίνδυνο χρόνιων προβλημάτων υγείας στο χώρο εργασίας.

Η εργαλειοθήκη για χώρους εργασίας χρησιμεύει τόσο ως λίστα ελέγχου όσο και ως γεννήτρια ιδεών, και διευκολύνει τη λήψη συγκεκριμένων και εφικτών δράσεων προς έναν χώρο εργασίας που υποστηρίζει την υγεία. Περιλαμβάνει συγκεκριμένα συμβουλές για την εργονομία, αποφυγή παρατεταμένης συνεδρίασης και μελέτη περίπτωσης για τον πόνο στην πλάτη.

Το Chrodis Plus Workbox για τις χρόνιες ασθένειες και την απασχόληση αναπτύχθηκε από 18 εταίρους από 11 χώρες της ΕΕ και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Εξερευνήστε το CHRODIS PLUS Χρόνιες ασθένειες και πλαίσιο εργασίας για την απασχόληση 


Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου