Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Energean: Με νέο βοηθητικό σκάφος για υψηλότερη απόδοση και οικονομία στο κοίτασμα Karish



 Στην αγορά ενός βοηθητικού σκάφους FSV (field support vessel) προχώρησε η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Energean για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της στο κοίτασμα Karish το οποίο βρίσκεται στην ανοικτά του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως η αγορά έγινε από..

την θυγατρική της εταιρείας στο Ισραήλ (Energean Israel Limited – διατηρεί το 70%) μετά από ανταγωνιστική διαδικασία.

Να σημειώσουμε ότι η Energean Israel είχε κλείσει συμφωνία να αγοράσει το FSV από την Prime Marine Energy έναντι 33.25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την Energean, το FSV κατασκευάστηκε στα πρότυπα των προδιαγραφών της Energean Israel και θα προσφέρει σημαντική ικανότητα στη χώρα να υποστηρίξει το έργο Karish.

Σε ότι αφορά τις λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει, αυτές μπορεί να είναι: ανανέωση (re-supply) του FPSO, αλλαγές πληρωμάτων, λειτουργίες για την εκφόρτωση δεξαμενοπλοίων, την υποθαλάσσια επέμβαση έκτακτης ανάγκης, την υποστήριξη των γεωτρήσεων και λειτουργίες έκτακτης ανάγκης.

Η εταιρεία υπογράμμισε πως η αγορά του εν λόγω πλοίου πολλαπλών χρήσεων θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των δραστηριοτήτων, καθώς και το οικονομικό αποτύπωμα σε σχέση με την επιλογή μίσθωσης πολλών διαφορετικών πλοίων για τις διάφορες δραστηριότητες.

Να θυμίσουμε ότι οι πρώτες ποσότητες αερίου στο Ισραήλ αναμένονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας

Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου