Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Έρευνα του ΕΛΙΝΥΑΕ για το 2020 με θέμα τις έκτακτες καταστάσεις κινδύνου και τα μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους - COVID-19



Έρευνα με θέμα την κουλτούρα πρόληψης των εργαζομένων σε έκτακτες καταστάσεις πραγματοποιεί το ΕΛΙΝΥΑΕ - Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας. 

Στην έρευνα, περιλαμβάνεται ειδικό μέρος σχετικό με την εφαρμογή σειράς μέτρων για την προστασία από την πανδημία COVID-19 στους χώρους εργασίας.

Η έρευνα πραγματοποιείται για δεύτερη..

συνεχή χρονιά. Στην έρευνα του 2019 αναδείχθηκε ο τρόπος πρόληψης και αντιμετώπισης ακραίων φυσικών φαινομένων στην κατοικία και τα ευρήματα και τα συμπεράσματα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Το ΕΛΙΝΥΑΕ, μέσα από την παραπάνω έρευνα και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, φιλοδοξεί να συμβάλει στην ανταλλαγή απόψεων και την ουσιαστική συζήτηση σχετικά με την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, ιδιαίτερα στην περίοδο στην οποία διανύουμε που φυσικές καταστροφές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα και επιδημίες δοκιμάζουν την κουλτούρα πρόληψης, την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η συμμετοχή στην έρευνα μπορεί να γίνει με τη συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού, ανώνυμου ερωτηματολογίου (https://bit.ly/3h5Qsip). 

Εκτιμούμε ότι η ευρεία συμμετοχή μεγάλου αριθμού εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους, μεγέθη επιχειρήσεων και γεωγραφικές περιοχές θα μπορέσει να εξασφαλίσει σαφή αποτύπωση της στάσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων απέναντι στη διαχείριση κινδύνων, εκτάκτων και ειδικών. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου