Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ



 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 10/09/20 μέλη του Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, για μία ακόμη φορά προχώρησαν σε διακοπή εκπαίδευσης στη διαδικασία μετρήσεων αερίων, βάσει ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., αυτή τη φορά όμως σε Διπλωματούχους Μηχανικούς.Ταυτόχρονα έγινε και ενημέρωση στους συναδέλφους, πως το Σωματείο δεν θα επιτρέψει διαδικασία πιστοποίησης στην εν λόγω εκπαίδευση, γιατί η εταιρεία προτίθεται να τους αναθέσει να αντικαταστήσουν τους Πυροσβέστες στη συγκεκριμένη διαδικασία αν παραστεί ανάγκη!!

Τονίσαμε το γεγονός πως..

αυτό καταρχάς αποτελεί κατάφορη παραβίαση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, σαφή υποβάθμιση του ρόλου και του πτυχίου τους, αλλά και καταδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η Εταιρεία αντιμετωπίζει το εν λόγω ζήτημα.

Το Σωματείο μας έχει ήδη προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Δεν θα επιτρέψουμε αυθαιρεσίες και πρωτοβουλίες που θίγουν τόσο επαγγελματικά δικαιώματα όσο και το αίσθημα ασφάλειας, στους συναδέλφους που απασχολούνται στο έτσι και αλλιώς ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο εγχείρημα του General Shudown στις ΒΕΑ.

Υπογραμμίζουμε τέλος το γεγονός πως έχουμε έλθει ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας σε περίπτωση που η Εταιρεία επιλέξει να συνεχίσει τις αυθαιρεσίες και σε αυτό το θέμα. 

Από το pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου