Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Αντιμετώπιση της πανδημίας: Μέσα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της εποχικής γρίπης στους χώρους εργασίας


 

Πρέπει να διασφαλιστεί η ετοιμότητα των χώρων εργασίας στην ΕΕ σε περίπτωση μελλοντικής έξαρσης της νόσου COVID-19, καθώς επίσης και η εμβολιαστική κάλυψη έναντι της εποχικής γρίπης, ιδίως των ατόμων που απασχολούνται σε τομείς και κλάδους καθοριστικής σημασίας, όπως είναι οι εργαζόμενοι του τομέα της υγείας.

Για τον περιορισμό των επιπτώσεων της εποχικής γρίπης απαιτείται..

συντονισμένη αντιμετώπιση μέσω της ανάληψης δράσεων για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στα κράτη μέλη και τη λήψη μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσής της.

Για να συμβάλετε στην προώθηση της υγείας μέσω της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης, χρησιμοποιήστε και κοινοποιήστε τον οδηγό επικοινωνίας  και το ενημερωτικό γράφημα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων , το βίντεο  και την αφίσα του ΠΟΥ , καθώς και την εργαλειοθήκη ψηφιακών μέσων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ .

Επισκεφτείτε την ενότητα Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Αντιμετώπιση της πανδημίας για όλα τα μέσα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 στον χώρο εργασίας

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του κορονοϊού 

Ακολουθήστε τα χάσταγκ #EUhealthyworkplaces , #StopthePandemic  και #UnitedAgainstCoronavirus 

Από το osha.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου