Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ!!!

Χθες Τρίτη 5/8/2020 κλήθηκε από το Σωματείο των Ναυπηγείων Ελευσίνας το ΕΚΕ-ΔΑ, προκειμένου να παρευρεθεί στην τελετή καθέλκυσης της δεύτερης πυραυλακάτου.

Το ΕΚΕ-ΔΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, θεωρώντας μάλιστα τιμή να παρευρεθεί στην καθέλκυση ενός πλοίου που απέδειξε ότι οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων, παρ’ όλα τα δεινά που έχουν υποστεί τόσα χρόνια, και θέλουν και μπορούν να παραδίδουν ιδιαίτερες κατασκευές.

Λίγο πριν την εκδήλωση, παρατηρήθηκε..
έντονη διαφωνία μεταξύ των συνδικαλιστών, με προσπάθεια κάποιων να μην μιλήσει ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΕ-ΔΑ έκανε σαφές πως θεσμικά τους εργαζόμενους τους εκφράζει ο εκάστοτε Πρόεδρος, και πρέπει να ακουστεί και η άποψη των εργαζομένων, οι οποίοι πέρα από τα συγχαρητήρια που έπρεπε να δεχθούν, θα έπρεπε να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι για τα καυτά θέματα που τους απασχολούν, όπως η καταβολή δεδουλευμένων, η τήρηση της Σ.Σ.Ε. και η διατήρηση των θέσεων εργασίας.   Προέτρεψε μάλιστα με την φράση «πως ότι ζήτημα υπάρχει μεταξύ σας, λύστε το μετά την εκδήλωση με ηρεμία».

Κάποιος λοιπόν συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ που βλέπει τον «ίσκιο του για μπόϊ» αντέδρασε με ύφος λέγοντας «βουλώστε το τώρα όλοι».   Εκεί υπήρχαν 2 επιλογές.

Ή να γίνουμε το ίδιο άθλιοι και να υπήρχαν σκηνές απερίγραπτου κάλλους ή να αποχωρήσουμε.   Προτιμήσαμε το δεύτερο γιατί ευτυχώς δεν είμαστε ίδιοι.   Ούτε την δόξα των Κενταύρων ζηλώσαμε ποτέ, ούτε φασιστοειδή υπήρξαμε, ούτε χρυσαυγίτικες λογικές ενστερνιστήκαμε.

Οφείλουν να γνωρίζουν άπαντες πως το Εργατικό Κέντρο όποτε κρίνει σκόπιμο θα βάζει τις θέσεις του και την παρουσία του, χωρίς να ζητάει άδεια από «δήθεν» συνδικαλιστές.

Αν εμποδίζεται με αυτό η παράδοση διαπιστευτηρίων από κάποιους στον εργοδότη, είναι δικό τους πρόβλημα.   Άλλωστε απ’ ότι φαίνεται μόνο αυτό ξέρουν και το κάνουν καλά.   Δυστυχώς για τους εργαζόμενους, αυτή θεωρούν πως είναι η δουλειά τους.

Και μιας και διατυμπανίζουν ότι ξημεροβραδιάζονται στα Υπουργεία, οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί αν τους έχουν χρίσει ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους του εργοδότη.

Οφείλει επίσης η κεντρική ΔΑΚΕ να πάρει θέση γιατί στον δημόσιο λόγο της κατακρίνει τέτοιες πρακτικές.

Προτρέπουμε όσους φαντάζονται ότι ξαφνικά έγιναν κάποιοι, να απευθυνθούν στην επιστήμη.

Δηλώνουμε στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους, μέχρι την αίσια έκβαση αυτής της περιπέτειας γιατί δικαιούνται καλύτερες μέρες.-

Για την Διοίκηση

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΒΑΓΓ. ΛΙΓΓΟΣ                                           ΓΙΩΡΓ. ΜΙΧΑΣ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Ανάπτυξης

Γ.Σ.Ε.Ε.


Από το ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου