Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Την "χρυσή τομή" μεταξύ τιμών και παραγωγής ΗΠΑ αναζητεί ο ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών του πετρελαίου και της διατήρησης της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος στο CNBC αυτή την εβδομάδα καθώς ο ΟΠΕΚ αρχίζει να περιορίζει τις περικοπές του εφοδιασμού.

Οι ιστορικές περικοπές παραγωγής των 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έληξαν στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Από τον Αύγουστο, οι περικοπές ..
θα μειωθούν στα 7,7 εκατομμύρια bpd.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών για υπερπροσφορά, ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι η παραγωγή πετρελαίου είχε ήδη αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, όταν οι χώρες του Κόλπου τερμάτισαν τις εθελοντικές τους μειώσεις.

«Νομίζω ότι είμαστε μάρτυρες μιας πράξης εξισορρόπησης ... που προσπαθεί να εκτελέσει ο ΟΠΕΚ +», δήλωσε ο John Driscoll της JTD Energy Services.

Ο ΟΠΕΚ + τον Απρίλιο έκανε μια συμφωνία για τη μείωση της προσφοράς στην αγορά σε μια προσπάθεια στήριξης των τιμών, οι οποίες βρέθηκαν σε «ελεύθερη πτώση» νωρίτερα αυτό το έτος εν μέσω κατάρρευσης της ζήτησης λόγω του κορωνοϊού και του πολέμου τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας.
"Τώρα έχουν αποκαταστήσει την ισορροπία, οι τιμές έχουν ανακάμψει, αλλά πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, επειδή δεν θέλουν να είναι θύματα της δικής τους επιτυχίας", δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα.

«Με τον τρόπο που το βλέπω, αυτή είναι μια πολύ ευαίσθητη, εύθραυστη πράξη εξισορρόπησης και υπάρχει αυτό το σύννεφο αβεβαιότητας που τα καλύπτει όλα, με τον ρυθμό της ανάκαμψης», δήλωσε ο Driscoll .
Σημείωσε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθεί πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει η οικονομία.

«Είμαστε κάπως τυφλοί, αλλά προσπαθούμε να βρούμε αυτό το μαγικό μέσο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να κρατήσουμε την αμερικανική παραγωγή και να υποστηρίξουμε επίσης τις τιμές».
Ο Driscoll είπε επίσης ότι είναι «πολύ σκεπτικός» για το πού θα προέλθει η ζήτηση πετρελαίου, δεδομένου ότι τα ταξιδιωτικά σχέδια εξακολουθούν να καταργούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

«Είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ κάτι που πλησιάζει ένα ρόδινο σενάριο σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης, όταν κοιτάζετε αυτούς τους πληγωμένους τομείς όπως η εμπορική αεροπορία», είπε. Βλέπει ότι συμβαίνει «πολύ σταδιακά» και υπόκειται σε παράγοντες όπως η ανάπτυξη εμβολίων και νέες αυξήσεις σε περιπτώσεις ιών.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα εκεί έξω», είπε. «Κάνει κάθε πρόβλεψη πολύ δύσκολη.»

Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου