Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε χθες η συνάντηση που είχαµε ζητήσει µε τους εκπροσώπους της εταιρείας για να µας ενηµερώσουν για το χρονοδιάγραµµα του επερχόµενου General Shutdown στις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

Μας διαβεβαίωσαν ότι υπάρχει η απαιτούµενη επάρκεια υλικών και ότι έχουν ολοκληρωθεί οι συµφωνίες µε τους εργολάβους έτσι ώστε να είναι όλα έτοιµα για την έναρξη της γενικής συντήρησης.

Συζητήσαµε διεξοδικά και πήραµε.. τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα θέµατα Ασφάλειας τόσο όσον αφορά το Shutdown αλλά και για την προστασία των εργαζοµένων από την Covid 19 και στην απευκταία περίπτωση της εµφάνισης της κατά τη διάρκεια αυτού.

Τους καλέσαµε να µας ενηµερώσουν για τη διευθέτηση των οφειλοµένων ρεπό των συναδέλφους, έτσι ώστε να είναι σε θέση να επιλέξουν αν θα πληρωθούν τα ρεπό τους ή αν θα τα µεταφέρουν στο επόµενο έτος. Απορρίψαµε κατηγορηµατικά την πρόταση του ∆ιευθυντή ∆ιυλιστηρίου Ασπροπύργου να αποφασίζει εκείνος πότε θα παίρνει αυτά τα οφειλόµενο ρεπό ο εργαζόµενος.

Όσον αφορά το πρόγραµµα εργασίας των πρωινών συναδέλφων, τωνσυναδέλφων από τη βάρδια που θα εργαστούν ως πρωινοί για το έργο του Shutdown καθώς και των εργολαβικών συναδέλφων, θα απασχολούνται έξι µέρες και θα αναπαύονται µία, ενώ για τους υπόλοιπους εργαζόµενους της βάρδιας ισχύει κανονικά το πρόγραµµα εργασίας τους. Τονίσαµε ότι δεν θα ανεχθούµε φαινόµενα πίεσης προς
τους εργαζόµενους, είτε να εργαστούν περισσότερο από έξι µέρες, είτε να εργαστούν στο ρεπό τους.

Καλούµε όλους τους συναδέλφους, το πρώτο πράγµα που θα πρέπει να έχουν στο µυαλό τους είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ η προσωπική τους, των συναδέλφων τους και η Ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Να µην ξεκινούν καµία εργασία αν δεν είναι σίγουροι για την ασφαλή ολοκλήρωση της. Καµία προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται για την ολοκλήρωση οποιασδήποτε εργασίας σε γρηγορότερο χρόνο από αυτόν που απαιτεί η Ασφάλεια. Άλλωστε τέτοιες ενέργειες έχουν χαρακτηριστεί ως "υπερβάλλον ζήλος" από την εταιρεία και έχουν... δαιµονοποιηθεί πολλάκις στο παρελθόν.

Θα θέλαµε να επιστήσουµε την προσοχή στους συναδέλφους µας στο θέµα των αδειών Εργασίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο ως προς την συµπλήρωση της Άδειας µε τα απαιτούµενα µέτρα προστασίας, όσο και ως προς το πλήθος των Αδειών.

Θυµίζουµε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το έντυπο Άδειας Εργασίας χρησιµοποιείται ως νοµικό στοιχείο στα ∆ικαστήρια.

Τέλος σας τονίζουµε ότι µε απόφαση του ∆.Σ. του Σωµατείου µας, µέλη του ∆.Σ. θα υπάρχουν σε όλους τους χώρους, έτσι ώστε να µπορούν οι εργαζόµενοι να εκφράσουν τυχόν προβλήµατα επί των διαδικασιών.

                                  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου